Besteed er even aandacht en een beetje tijd aan en dat staat de volgende ochtend deze zalige chocolade chiapudding met pindakaas op jou te wachten in de koelkast. Echt geloof mij …. hier wil je dag mee beginnen! Een verantwoord ontbijtje wat je zelfs als nagerecht kunt eten, zo lekker is het. Serveer het in een glas zodat je die mooie laagjes met verschillende smaken kunt zien.

 

Chocolade en pindakaas

 

Wij zijn gek op pindakaas en chocolade en ik maak regelmatig een smoothie met deze ingrediënten. Maar omdat we ook regelmatig chiapudding eten als ontbijt dacht ik laten ik onze favorieten eens combineren in een chiapudding. Zo is deze heerlijke chiapudding ontstaan. Je zou pindakaas misschien meer in hartige gerechten verwachten of gewoon alleen op een boterham, maar met cacao en de vanille proteïnepoeder is het een lekkere combinatie geworden. Chocolade en pindakaas is sowieso een goede combinatie.

 

Ontbijt

 

In mijn blog: Ontbijt je wel, kan je lezen wat de voordelen van een goed ontbijt zijn. Al is niet iedereen het ermee eens, vooral diegenen die intermittent fasting doen. Maar voor mij werkt het en kan ik de hele morgen door, zonder een hongergevoel te hebben.
Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met ontbijt en het liefst maak ik het de avond ervoor klaar.

 

Chiazaadjes

 

Als je chiazaadjes laat weken in vocht dan wordt het geheel een beetje geleiachtig. Als dit in je maag komt dan zorgt dit ervoor dat de omzetting van koolhydraten naar suikers/glucose wordt vertraagd. Dit helpt mee om je bloedsuikerspiegel in balans te houden, waardoor er minder insuline hoeft te worden aangemaakt.
Lees hier waarom chiazaad zo goed voor je is.

 

En ik heb nog meer heerlijke chiapudding recepten voor jullie, namelijk deze:

 

Schwarzwalder kirsch chiapudding
Chiapudding met kiwi
Chiapudding met geroosterde aardbeien
Koffie chiapudding met Skyr
Spirulina chiapudding met bramen
Havermout chiapudding met verse vijgen
Chiapudding met banaan en kokos
Koffie chiapudding met pindakaas

 

Tip:

 

Ik heb proteïnepoeder in de smaak vanille verwerkt in dit ontbijt. Als jij geen proteïnepoeder wilt gebruiken, gebruik dan agavesiroop of honing om het iets zoeter te maken.

 

 

Recept Chocolade chiapudding met pindakaas: