Ik heb toch een bizar lekkere en supermakkelijk te maken soep voor jullie. Deze ravioli tomatensoep met balletjes maak je echt in no-time en is ook nog eens overheerlijk en lekker vullend. Dit wil je eten op een koude dag. Ben jij gek op pasta en op soep, dan is dit echt iets voor jou.

 

Ravioli

 

Voor dit gerecht heb ik verse ravioli gevuld met spinazie gebruikt. Daarom heb ik ook nog wat verse spinazie in de soep verwerkt.
Ravioli zijn gevulde kussentjes gemaakt van pastadeeg. Ze kunnen gevuld zijn met van alles zoals groenten, paddenstoelen, vlees, vis, gevogelte of kaas. Ze zijn van origine vierkant, maar je kunt tegenwoordig allerlei vormen vinden. Het voordeel van verse ravioli is dat ze maar kort gekookt hoeven te worden. Ik heb ze niet in de soep gekookt, maar apart.
Je zou ook tortellini kunnen gebruiken in deze soep. Tortellini is ook een gevulde pastasoort, maar deze zijn ringvormig.

 

Tomatenblokjes

 

Ik mocht van het Italiaanse merk La Molisana diverse soorten pasta en tomatenproducten ontvangen. De kwalitatieve pasta’s van dit merk staan bij vele Italianen op het boodschappenlijstje. Het is dan ook één van de grootste pastamerken in Italië.
En naast heel veel soorten pasta, hebben wij ook diverse tomaatproducten in hun assortiment. Van pastasauzen, pizzasauzen, tomatenpuree, cherrytomaatjes, tomatenblokjes tot aan gepelde tomaten. Deze producten zijn ideaal als basis voor vele gerechten, zoals de tomatenblokjes in deze heerlijke soep.
Deze producten worden gemaakt van 100% Italiaanse volle rode tomaten, gerijpt in de zon, rijk en vol van smaak. De tomaten worden op dezelfde dag geoogst en verwerkt.

 

Balletjes

 

De gehaktballetjes heb ik dus gemaakt van verse worst. Het is lekker als je hiervoor gekruide worstjes gebruikt, dan hoef je de balletjes niet meer op smaak te brengen. Je drukt het worstvlees heel makkelijk uit het velletje en vormt daar dan kleine soepballetjes van.

 

Tip:

 

Gebruik een kippen- of runderbouillon voor deze soep.

In deze heerlijke Italiaanse uiensoep heb ik ook ravioli gebruikt.

 

 

Recept Ravioli tomatensoep met balletjes: