Een romige soep hoeft niet veel room te betekenen. Gepureerde prei in deze soep zorgt voor zowel body als smaak. De spinazie zorgt voor een schitterende groene kleur en smaak.
Spinaziesoepen zijn ongelooflijk lekker en gezond als ze goed worden gedaan. Het is een van mijn favoriete soepen om van te genieten. Van deze spinazie preisoep met ei krijg ik een beetje nostalgische gevoelend, omdat wij vroeger altijd spinazie met een gekookt ei kregen. Geen idee waarom er een ei geserveerd werd op de spinazie, maar het was wel lekker.

Spinazie preisoep met ei

 

Groene soep

 

Deze prachtige, rijke groene soep zit boordevol lekkers! Het is een heerlijke lichte soep, perfect voor de dagen waarop je zin hebt in iets lichts en voedzaams.
Deze soep is perfect om vooraf te bereiden. Smaken zullen zich in de loop van een paar dagen verder ontwikkelen, dus het is een geweldige soep om te bewaren en in te vriezen.
Wat er goed aan deze soep is, is dat het vol met vitamine A, vitamine C, foliumzuur en mangaan, ijzer zit evenals antioxidanten.

 

Het heeft al die mooie vezels en een boterrijke spinaziesmaak. De soep is bijna volledig gaar voordat je op het laatst de spinazie toevoegt en deze slechts een paar minuten kookt.
Hierdoor blijft niet alleen de mooie groene kleur behouden, maar zorg je ervoor dat de voedingsstoffen in spinazie intact blijven en je soep heerlijk vers smaakt.
Gekookte soep blijft in de koelkast maximaal 2-3 dagen vers.

 

Tips:

 

Je kunt er ook nog wat gekookte kipfiletblokjes of gegrilde garnalen bovenop de soep leggen voor een complete maaltijd.

 

Of je kunt er een veganistisch recept te maken. Gebruik dan gekookte witte bonen in plaats van de room, die zullen ook body geven aan de soep.
Gebruik een lekkere zelfgemaakte groentebouillon.
En laat de gekookte eieren achterwege.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Spinazie preisoep met ei: