Zelf een hartige taart maken is helemaal niet moeilijk, je gebruikt gewoon kant-en-klaar bladerdeeg en vult hem met allerlei lekkers, zoals deze Makreel spinazietaart.
Deze Pompoentaartjes met blauwe kaas zijn ook zo makkelijk te maken.
Zelf een hartige taart maken is helemaal niet moeilijk, je gebruikt gewoon kant-en-klaar bladerdeeg en vult hem met allerlei lekkers, zoals deze Makreel spinazietaart.
Deze Pompoentaartjes met blauwe kaas zijn ook zo makkelijk te maken.
Zet de oven aan op 200˚C.
Fruit de ui met de knoflook en tijmblaadjes aan in een pan met een beetje olijfolie.
Makreel schoonmaken: verwijder het vel, fileer de filets van de graat en breek de vis in stukjes (controleer dan gelijk of er geen graten meer inzitten).
Kluts de eieren in een kom en meng dit met de roomkaas en geraspte kaas. Voeg flink wat peper en een beetje zout toe alsmede de gebakken ui/knoflook.
Leg het bladerdeeg op een vel bakpapier, snijd ongeveer 1 cm vanaf de kant het deeg rondom iets in. Prik met een vork gaatjes het middelste gedeelte.
Zeg het bladerdeeg 10 minuten in de oven om voor te bakken.
Als het goed is, blijft het midden plat en zijn de randen omhoog gekomen.
Haal dan uit de oven, verdeel de spinazie, tomaatjes en makreel op het middelste gedeelte.
Schenk het ei/roommengsel hierop en zet de taart weer in de oven.
Bak de taart ongeveer 25 minuten tot hij goudbruin en gaar is.