Als je gek ben op pasta, courgettes en makreel dan is dit een heerlijk gerecht voor jou. Deze
pasta met courgette, makreel en basilicum is er eentje met heel veel smaak. En ook nog eens snel en makkelijk te maken, ideaal voor een doordeweekse dag.

 

Siciliaanse pastagerechten

 

Deze pasta is een gerecht uit de Siciliaanse keuken. Deze keuken kenmerkt zich door de invloeden uit de Arabische, Griekse, Spaanse en Franse keuken. De kookstijl uit deze streek lijkt daarom niet echt veel op de Italiaanse keuken. Er wordt in deze keuken veel citroen, saffraan, sultana’s, pijnboompitten, nootmuskaat en kaneel gebruikt als extra smaakmakers. Dat zijn de typische invloeden van de Arabische overheersing uit het verleden. Je kunt dit dan ook terug vinden in deze pasta.
En zo hebben alle landen die Sicilië bezet hebben, hun typische producten hier geïntroduceerd.

 

En nog zo’n typische Siciliaanse pasta zijn deze Pasta alla Norma of Calamarata Pasta Caponata. Heerlijke vegetarische pasta’s, probeer ze ook eens!

 

Courgette

 

Ik heb voor extra smaak de courgetteplakjes apart gegrild. Dit kan je in een pan of in de oven doen. Courgette heeft een vrij neutrale smaak, maar als je deze groente grilt, krijgt het zoveel meer smaak. Je kunt dit ruim van te voren doen en de gegrilde courgetteplakken dan bij de rest van de ingrediënten doen. Zie maar wat je doet, je kunt ook alles in een pan bakken.

 

Omdat de courgette zo neutraal van smaak is, kan je het op vele manieren bereiden. Het zal snel de smaken van het gerecht opnemen zoals in dit gerecht. Je kunt courgettes bakken, roerbakken, grillen op de bbq, roosteren in de oven, rauw eten als een carpaccio, vullen of er een lekkere soep van maken. Zelfs de bloemen van de courgetteplant zijn eetbaar.
Spoel de courgette voor gebruik schoon onder de koude kraan en snijd het kontje eraf. Dan snijd je het in plakken van ongeveer een halve centimeter voor dit gerecht. Wil je dat de plakjes nog sneller gaar zijn, snijd deze dan doormidden.

 

 

Recept Pasta met courgette, makreel en basilicum: