Deze kleurrijke rollade begint met een luchtige spinaziecake die rond een romige vulling en gerookte zalm is gerold. Het kan van tevoren worden gemaakt, dus het is perfect voor een feestje. Deze spinazierollade heeft een heerlijke vulling van roomkaas, gerookte zalm en mierikswortel. Het is een eenvoudig recept dat zowel warm als koud wordt geserveerd. Een geweldige low carb optie die er ook nog mooi uitziet! Maak deze kleurrijke spinazieroulade met zalm en roomkaas voor een speciaal etentje thuis.

 

Als je op zoek bent naar manieren om gerookte zalm te verwerken in een speciaal recept, probeer dan eens dit opvallende pronkstuk dat ongeveer in een half uur gemaakt is.
Dit recept combineert een spinazierollade die vervolgens wordt gevuld met een vulling van verse roomkaas, gerookte zalm, bieslook en mierikswortel.
Serveer gekoeld of op kamertemperatuur zodat er geen last-minute stress is op de grote dag. Serveer er een glas Champagne of Prosecco bij voor het ultiem feestelijke begin van je diner.
Als je op zoek bent naar meer inspiratie voor feestelijke recepten, ga dan naar mijn kerstrecepten.

Spinazieroulade met zalm en roomkaas

 

Wat is een roulade

 

Een roulade is een eiergerecht dat hartig of zoet gemaakt kan worden met vulling passend bij de verschillende smaken. Het woord roulade komt van het Franse woord “rouler” wat oprollen betekent.

 

Hoe maak je een roulade

 

Hoewel het er moeilijk uitziet, is het maken van een roulade vrij eenvoudig. Eiwitten worden stijf geklopt en in het spinaziemengsel gevouwen. Het wordt 10 tot 12 minuten gebakken, gevuld en vervolgens voorzichtig opgerold. Het is zo’n geweldig gerecht voor als je gasten te eten hebt (zie foto’s gallery).

 

Erbij

 

Serveer een paar plakjes roulade met een groene salade en eventueel eetbare bloemetjes.

 

Tips:

 

Door de spinazie te kort blancheren, blijven de blaadjes mooi groen. Blancheren doe je door de groente heel kort in kokend water te dompelen. Hierna spoel je de spinazie snel af onder ijskoud water, om het kookproces te stoppen.
Knijp zoveel mogelijk water uit de spinazie om te voorkomen dat de roulade klef wordt. Doe hiervoor de gekookte, uitgelekte en opgefriste spinazie in een theedoek en wring hem uit.

Houd je niet van mierikswortel, vervang het dan door een volle theelepel citroenzeste. Hierdoor wordt de vulling lekker fris.

Bak de roulade 10-12 minuten in de oven, tot alles gaar is en droog aanvoelt.

Extra nodig: blender, bakpapier, schone theedoek, bakplaat van 27×40 cm.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Spinazieroulade met zalm en roomkaas: