Paratha gevuld met kip curry

Paratha gevuld met kip curry

Na mijn bezoek aan een Indiaas restaurant, was ik toch wel weer geïnspireerd om Indiase recepten uit te proberen. We hadden in dit restaurant o.a. paratha gegeten en dat vond ik zo lekker, dat ik daar een recept mee gecreëerd heb. Het is deze verrukkelijke paratha gevuld met kip curry geworden. Lekker als snack, lunch, […]

Gegrilde kaas en uien bhaji burger

Gegrilde kaas en uien bhaji burger

Ik wilde al zo lang vegetarische bhaji burgers maken, maar het was er nog nooit van gekomen. Maar toen ik de Cheese Rebelz Yellow burgers naturel mocht ontvangen in een foodybox van Kroon op het Werk, wist ik ineens dat ik deze twee ging combineren. Het is een te lekkere gegrilde kaas en uien bhaji […]

Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney

Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney

Deze Quesadilla’s met kalkoen, camembert en mangochutney is ook zo’n heerlijk en makkelijk recept om te maken van overgebleven Kerst kalkoen. Natuurlijk kan je het ook met kip maken en/of overgebleven cranberrysaus. Wat je maar in de koelkast hebt liggen na de feestdagen.   Quesadilla   Een quesadilla is een soort Mexicaanse tosti gemaakt van […]

Bakkeljauw asperge fritters

Bakkeljauw asperge fritters

Een lekkere en een heel bijzondere hartige snack. Je kunt hiervoor heel goed de kromme of gebroken asperges gebruiken, de zogenaamde buitenbeetjes. Maak deze bakkeljauw asperge fritters als tussendoortje of lekkere snack bij de borrel. Ik heb 12 grote fritters gemaakt, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleintjes maken voor bij de borrel. Je kunt […]

Kipkerrie salade met mangochutney

Kipkerrie salade met mangochutney

Heb jij dat wel eens, dat je wat kip overhoudt van bijvoorbeeld een geroosterde kip? Dan is deze kipkerrie salade met mangochutney een ideale salade om de restjes kip te verwerken. Je kunt natuurlijk ook een extra kipfileetje hiervoor bakken. Lekker als lunch op een croissantje of broodje, in een wrap of als salade bij […]

Roergebakken rode kool

Roergebakken rode kool

Heerlijke en snelle Roergebakken rode kool. Gebruik hiervoor rode spitskool, deze is meer geschikt om te roerbakken. Lekker bij kip-, kalkoen-, of varkensvlees. Wil je de mango chutney zelf maken? Dan vind je hier het recept.  

Broodje halloumi met mangochutney

Broodje halloumi met mangochutney

Zin in een makkelijke vegetarische maaltijd vanavond? Maak dan dit Broodje halloumi met mangochutney, klaar in een mum. Het recept van de mangochutney vind je hier.

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Zwarte rijst met rode spitskool en pompoen

Deze zwarte rijst met rode spitskool en pompoen is ideaal voor het najaar of in de winter. Deze groenten zijn het voordeligst. Je zult genieten van de zeer smakelijke en antioxiderende zwarte rijst erbij. Dit gerecht heeft seizoensgebonden smaken, maak dus snel deze geweldige zwarte rijstsalade. Knapperig, nootachtig, zoet, zuur, hartig, het heeft alle textuur […]

Geroosterde pompoensoep met mangochutney
Lauwwarme salade met kip tandoori

Lauwwarme salade met kip tandoori

Deze heerlijke lauwwarme salade met kip tandoori biedt een groot scala aan smaken in een gezonde maaltijd waar je dol op zult zijn. Het is ook niet te moeilijk te bereiden. De vetarme salade combineert gekruide kip, verse kruiden en eiwitrijke linzen met een fruitige mangodressing. Dat is nog eens een vullende salade! Het is […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden