Na mijn bezoek aan een Indiaas restaurant, was ik toch wel weer geïnspireerd om Indiase recepten uit te proberen. We hadden in dit restaurant o.a. paratha gegeten en dat vond ik zo lekker, dat ik daar een recept mee gecreëerd heb. Het is deze verrukkelijke paratha gevuld met kip curry geworden. Lekker als snack, lunch, voorgerecht of zelfs avondeten. Een heerlijke mix van malse kip en aromatische kruiden, alles verpakt in een warme, schilferige paratha die perfect is om te dippen of om zo van te genieten.

Paratha gevuld met kip curry

 

Paratha

 

Behalve naanbrood is een paratha bij de curry ook heel erg lekker. Het is een soort Indiaas flatbread wat ontzettend populair is in de Indiase keuken. En niet voor niets, dit heerlijke platte broodje is wordt ongeveer als bladerdeeg gemaakt. Het deeg wordt namelijk meerdere keren uitgerold en dan weer gevouwen. Hiertussen wordt ghee (een soort geklaarde boter) verwerkt. Het is dus net zo lekker flaky krokant als bladerdeeg.

 

Paratha kan ook gevuld gegeten worden, zo is de aloo paratha een bekend gerecht. De paratha wordt dan gevuld met een pittige aardappelmix. Maar paratha kan ook gevuld worden met paneer, groenten en/of linzen.

 

En nu heb ik ontdekt dat de AH paratha verkoopt, het ligt in het vriesvak bij het bladerdeeg. Deze hoef je niet te ontdooien en kan bevroren in de pan gebakken worden. Ik heb het al eens bij een kip Korma curry geserveerd en nu dus heerlijk gevuld met kip. Dit is geen traditioneel Indiaas gerecht, maar mijn versie op een gevulde paratha.

 

Ik heb nu een simpele vulling gemaakt van blokjes kipfilet gebakken met ui en currypasta. Je kunt hiervoor ook kipdijfilets of vegetarische kipstukjes gebruiken. Na het bakken laat je het afkoelen en snijd je het fijn om hiermee de paratha te vullen.
Eén ding: hoe je je vulling ook maakt, zorg ervoor dat je hem niet te nat maakt. We willen eigenlijk dat de vulling sappig is maar niet uit de paratha loopt.

 

Erbij:

 

Deze paratha is lekker met een zelfgemaakte mango chutney, groene chutney en/of raita.
En je kunt er ook nog een lekkere salade bij serveren.

Op de foto’s in de gallery kan je zien hoe ik ze gebakken heb.

 

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Paratha gevuld met kip curry: