Ik heb al diverse pompoensoep recepten op de site staan en deze pompoensoep met Mexicaanse twist is daar ook eentje van. De Mexicaanse twist zit in de zwarte bonen, rode peper, Picadillo kruiden, koriander en chorizo. Het is weer eens een hele andere manier om pompoensoep te maken. Lekker pittig door de rode peper, specerijen en natuurlijk de chorizo.

 

Pompoenen

 

Gebruik een flespompoen voor dit recept, die zijn makkelijk te schillen en te snijden. En uit deze pompoen krijg je het meeste vruchtvlees. Je kunt de pompoen gaar roosteren in de oven, hierdoor wordt het zoeter en intenser van smaak. Maar je kunt de pompoenblokjes ook koken in de bouillon, dan zijn ze wat sneller gaar.

 

Pompoenen zijn een vruchtgroenten en er bestaan heel veel vormen en maten pompoenen, zowel de eetbare als de sierpompoenen. Meloen, komkommer, courgette, kalebas en patisson behoren tot dezelfde plantensoort als pompoen.

 

Pompoensoorten

 

De bekendste pompoen is de oranje hokkaido pompoen. Deze kleine pompoen is oranje van buiten en heeft oranje vruchtvlees. De smaak is vrij mild en zoet. Het vruchtvlees is stevig en niet te melig. Het is een veelzijdige pompoen, die je behalve in de soep in nog veel meer gerechten kunt gebruiken.

 

De langwerpige flespompoen oftewel butternut squash is erg populair. Dit vooral omdat deze makkelijker te snijden is en je hebt relatief veel meer vruchtvlees dan een ‘gewone’ pompoen. Er zitten geen pitjes in de hals van deze pompoen, alleen in het bolle gedeelte.
De schil is licht oranje en het vruchtvlees oranje. Deze pompoen heeft stevig en zoet vruchtvlees. Het is een veelzijdige pompoen, te gebruiken in veel recepten.

 

De muskaatpompoen is wel een van mijn favorieten. Het is een oranje pompoen met ribbels en met oranje vruchtvlees. Deze pompoensoort kan erg groot worden, daarom worden ze vaak in stukken gesneden verkocht. Het vruchtvlees is erg zoet en vrij vezelig. Vooral geschikt om een lekkere pompoentaart van te maken of te gebruiken in een ander zoet gerecht.

 

Tip:

 

Als je de zaadlijsten en zaadjes van de rode peper verwijdert, is deze minder pittig.

 

 

Recept Pompoensoep met Mexicaanse twist: