Ik had nog wat afsnijdsels zalm over van een heerlijk zalmgerecht. Nou goed excuus om hiervan iets lekkers te maken. Het is Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso geworden. Want ja ik had ook nog wat bloemkoolroosjes in de koelkast liggen die gebruikt moesten worden. Een lekker no-waste gerechtje is het geworden kan ik […]
Een gezonde Japanse misosoep is super eenvoudig om zelf te maken. Deze Misosoep met vegetarische kipstukjes is heerlijk als lunch of als avondmaaltijd. Hoewel de soep in Japan eigenlijk als ontbijt gegeten wordt, zie ik het ons niet doen. Of zou jij wel soep ’s morgens vroeg nuttigen? Misosoep De Japanse misosoep kan […]
Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]
Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]
Manlief was jarig en wilde tapas eten op de avond dat de kinderen kwamen. Eerst wilde ik tapas bestellen, maar ik had toch maar besloten om ze zelf te maken. Het is altijd een hele klus om een tafel vol verschillende hapjes te maken, maar het is zo fijn als iedereen zit te smullen. Ik […]
Ik mocht verse biologische rammenasjes uit onze Flevopolder ontvangen. Ik heb er een paar verwerkt in deze heerlijke ingelegde zoetzure rammenas. Na het schillen heb ik de rammenas in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in rijstwijnazijn met suiker, zout en rode peper. Het is mijn variant op de Japanse pickled daikon. Rammenas De […]
Na de zomervakantie is Mandy van Mandyandmore.nl weer gestart met haar leuke swiepswoepswap. Het is een receptenswap, waarbij je een andere foodblogger krijgt toegewezen waarvan jij een recept maakt. Deze keer werd ik aan Thomas Culinair gekoppeld. Zijn recept van sushi in taartvorm sprak mij erg aan. Ik heb er een sushitaartje met zalm en […]
Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst. Tonkatsu Ton […]
Ik had me al zo lang voorgenomen om deze Japanse Yakatori kipspiesjes eens te maken maar het kwam er maar niet van. Nu was het eindelijk zo ver en man oh man, had ik ze maar eerder gemaakt. Deze kipspiesjes zijn zo lekker, je eet je vingers erbij op. Dit recept ga ik zeker vaker […]
Zoet, zuur en een klein beetje pit heeft dit gerecht. Daarbij is het nog snel te maken, een ideaal gerecht voor een doordeweekse dag. Je kunt natuurlijk kant-en-klare teriyaki saus kopen, maar zelf maken is net zo leuk en veel lekkerder. Dus probeer snel eens deze heerlijke Teriyaki zalm met roergebakken bimi. Als je […]