Tofu Katsu met witte kool

Tofu Katsu met witte kool

Tofu met een krokant laagje? Ja graag. Deze krokante tofu katsu met witte kool is een van mijn nieuwe favoriete manieren om thuis tofu in restaurantstijl te bereiden! Serveer dit Japanse comfortfood met rijst en tonkatsu saus voor de ultieme katsu ervaring.   Katsu   Het woord Katsu vertaalt zich in het Japans naar ‘kotelet’ […]

Noedels met miso garnalen en tomaten

Noedels met miso garnalen en tomaten

Houd jij ook zo van een heerlijk ander, snel doordeweeks diner? Dan zijn deze noedels met miso garnalen en tomaten echt iets voor jou. Omdat ik dol ben op miso, ben ik altijd op zoek naar heerlijke manieren om het in recepten te verwerken. Dit gerecht is licht en verfrissend, maar zeer vullend, dit zal […]

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Ik had nog wat afsnijdsels zalm over van een heerlijk zalmgerecht. Nou goed excuus om hiervan iets lekkers te maken. Het is Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso geworden. Want ja ik had ook nog wat bloemkoolroosjes in de koelkast liggen die gebruikt moesten worden. Een lekker no-waste gerechtje is het geworden kan ik […]

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Een gezonde Japanse misosoep is super eenvoudig om zelf te maken. Deze Misosoep met vegetarische kipstukjes is heerlijk als lunch of als avondmaaltijd. Hoewel de soep in Japan eigenlijk als ontbijt gegeten wordt, zie ik het ons niet doen. Of zou jij wel soep ’s morgens vroeg nuttigen?   Misosoep   De Japanse misosoep kan […]

Luchtige Japanse cheesecake

Luchtige Japanse cheesecake

Ik heb al een paar verschillende cheesecakes op de site staan, maar had me nog nooit gewaagd aan een luchtige Japanse cheesecake. Ik had deze prachtige fluffy cheesecake al een paar keer voorbij zien komen op social media, maar nu is het tijd om hem zelf te maken. Het heet wel cheesecake, maar eigenlijk is […]

Groene asperges met garnalen en misodressing

Groene asperges met garnalen en misodressing

Hoe een simpel recept ontzettend lekker kan zijn. Dat bewijst dit gerechtje van groene asperges met garnalen en misodressing wel. Gegrilde asperges met grote garnalen en een heerlijke smaakvolle Japanse dressing gemaakt van miso, rijstwijnazijn, sojasaus en agavesiroop. Alle smaken komen bijeen in dit gerechtje. Serveer het als lunch of als voorgerecht tijdens een etentje. […]

Tataki van longhaas

Tataki van longhaas

Manlief was jarig en wilde tapas eten op de avond dat de kinderen kwamen. Eerst wilde ik tapas bestellen, maar ik had toch maar besloten om ze zelf te maken. Het is altijd een hele klus om een tafel vol verschillende hapjes te maken, maar het is zo fijn als iedereen zit te smullen. Ik […]

Ingelegde zoetzure rammenas

Ingelegde zoetzure rammenas

Ik mocht verse biologische rammenasjes uit onze Flevopolder ontvangen. Ik heb er een paar verwerkt in deze heerlijke ingelegde zoetzure rammenas. Na het schillen heb ik de rammenas in dunne plakjes gesneden en gemarineerd in rijstwijnazijn met suiker, zout en rode peper. Het is mijn variant op de Japanse pickled daikon.   Rammenas   De […]

Sushitaartje met zalm en avocado

Sushitaartje met zalm en avocado

Na de zomervakantie is Mandy van Mandyandmore.nl weer gestart met haar leuke swiepswoepswap. Het is een receptenswap, waarbij je een andere foodblogger krijgt toegewezen waarvan jij een recept maakt. Deze keer werd ik aan Thomas Culinair gekoppeld. Zijn recept van sushi in taartvorm sprak mij erg aan. Ik heb er een sushitaartje met zalm en […]

Japanse schnitzel Tonkatsu

Japanse schnitzel Tonkatsu

Gefrituurde knapperige en sappige varkenskoteletje, wie wil dat nou niet? Dat is wat deze Japanse schnitzel Tonkatsu eigenlijk is. Behalve sushi staat de Japanse keuken ook bekend om deze heerlijke Tonkatsu. De krokant gefrituurde koteletjes worden meestal geserveerd in reepjes gesneden met een dipsaus. Daarbij fijngesneden witte kool en witte rijst.   Tonkatsu   Ton […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden