Ik had nog wat afsnijdsels zalm over van een heerlijk zalmgerecht. Nou goed excuus om hiervan iets lekkers te maken. Het is Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso geworden. Want ja ik had ook nog wat bloemkoolroosjes in de koelkast liggen die gebruikt moesten worden. Een lekker no-waste gerechtje is het geworden kan ik jullie verklappen. Een bowl met heel veel smaak en ook nog eens simpel te maken.
Lekker als lunch of avondgerecht.

 

Zalm

 

Ik had dus deze zalige zalm met een daslookkorst gemaakt. Hiervoor had ik een hele zalmzijde gekocht en deze mooi bijgesneden voor het recept. En de afsnijdsels nu gebruikt voor deze bowl. Gebruik wel een super verse zalm voor beide gerechten.
Zalm is niet alleen heel erg lekker maar het is ook nog eens een hele gezonde vis. Deze vette vissoort bevat namelijk de goede visvetzuren EPA en DHA. Door het regelmatig eten van vette vissoorten kan dit de kans op hart- en vaatziekte verkleinen. Tevens verlaagt het je bloeddruk. Goede redenen om wat vaker deze vis op tafel te zetten.

 

Omdat wij zo gek zijn op zalm, kan je heel veel verschillende recepten met deze vis vinden op de site. Ga hiervoor naar: Recept zoeken, Sleutelwoorden en vul daar zalm in. Dan komen ze allemaal tevoorschijn.

 

Bloemkoolrijst

 

Je kunt bloemkoolrijst kopen in de supermarkt, maar je maakt het heel makkelijk zelf. Rasp hiervoor een paar bloemkoolroosjes met een grove rasp of in een keukenmachine. Het voordeel van zelf maken is dat het super vers en veel goedkoper is.
En door het gebruik van bloemkoolrijst in plaats van rijst, krijg je extra groente naar binnen.
Mocht je nog wat overhouden dan kan je dit gebruiken om er nasi van te maken of deze lekkere Kedgeree van bloemkoolrijst met gerookte forel.

 

Sushi bowl

 

Een sushi bowl is niets anders dan de ingrediënten voor een sushi maar dan geserveerd in een kom. Als jij een sushi lover bent, is dit een makkelijke manier om van sushi te genieten. Je gooit namelijk al jouw favoriete sushi ingrediënten in een kom en dan genieten maar.
Ik heb ook nog een recept voor een zalige Teriyaki jackfruit sushibowl en een Sushi rijstbowl met garnalen voor jou. Probeer die ook eens.

 

Miso

 

Miso is een pasta gemaakt van gefermenteerde sojabonen. Misschien ken je het wel van de bekende miso soep. Je hebt heel veel verschillende soorten miso, van licht naar donker, hoe lichter van kleur hoe milder van smaak. Ik heb de witte miso gebruikt in deze dressing.
Het geeft samen met de sojasaus de dressing een lekkere hartige smaak en de limoen maakt het weer wat frisser. Heerlijk bij het vettige van de zalm.

 

Tips:

 

Furikake* is een Aziatische smaakversterker bestaande uit gedroogde vis (bonitoflakes), gedroogde wasabi, zeewier, sesamzaadjes, zout en ve-tsin.
Je kunt het eventueel vervangen door sesamzaadjes.

Ingemaakte rode ui** vind je hier.

 

 

Recept Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso: