Poke bowl oftewel Sushi bowl komt oorspronkelijk uit Hawaï en bestaat uit sushi rijst met gemarineerde rauwe vis zoals tonijn en groenten. Het wordt in een bowl geserveerd en je kunt het als lunch of zelfs als avondmaaltijd serveren. Gebruik wel superverse vis van de visboer voor dit gerecht. Vandaag heb ik een sushi rijstbowl met garnalen gemaakt.

Sushi rijstbowl met garnalen

Sushi rijstbowl met garnalen

 

In de foodybox van Kroon op het Werk zat o.a. een Sushi Kit en Sushi & Salad Sprinkle van Saitaku. Ik had geen zin om sushi te maken en dus heb ik alle ingrediënten uit de box en de sprinkle gecombineerd en er deze sushi bowl van gemaakt. De sushi rijst is aangemaakt met de rijstwijnazijn, wasabi, sojasaus en gember uit in de sushi kit. Daar over de sprinkle van zeewier en sesam gestrooid. Die maakt de sushi rijstbowl met garnalen helemaal af.
Het zakje Sriracha van Silvo heb ik gebruikt om de garnalen in te marineren. Lekker spicy!

 

Schrik niet van de lange ingrediëntenlijst, in de sushi kit zitten de meeste al. Gebruik de vis en groente erbij die jij lekker vindt en maak er een feestje van in een leuke kom of bowl.

 

Check de site en zoek op bowl, dan zal je nog meer van die lekkere kommetjes vinden. Niet alleen met hartige gerechten zoals een Chirashi bowl, Mexicaanse bowl, Buddha bowl of
Brassica Bowl maar ook met lekkere ontbijtjes zoals een smoothie bowl. En schaf dan van die leuke kommen aan om deze gerechten hierin te serveren. Genieten uit een bowl!

 

Poke bowl

 

Eten uit een kom vind ik zo lekker, vooral de Poke bowls. Probeer ook eens deze Poke bowl met zalm, bloemkoolrijst en sojabonen.