Na de zomervakantie is Mandy van Mandyandmore.nl weer gestart met haar leuke swiepswoepswap. Het is een receptenswap, waarbij je een andere foodblogger krijgt toegewezen waarvan jij een recept maakt. Deze keer werd ik aan Thomas Culinair gekoppeld. Zijn recept van sushi in taartvorm sprak mij erg aan. Ik heb er een sushitaartje met zalm en avocado van gemaakt.

 

Op de site van Thomas kan je zien dat hij gek van barbecueën en bier is. Hij heeft zelfs een bieropleiding gevolgd en mag zich nu Bierista meester in bier noemen. Het leuke is dat hij nu bij zijn gerechten passende speciale bieren uitzoekt. Maar naast de barbecue en bier, is hij ook groot liefhebber van de Aziatische keuken en sushi. Vandaar dat mijn oog viel op de sushitaart.

 

Sushi

 

Wij zijn gek op sushi en ik heb het wel eens gemaakt. Maar ergens heb ik niet het geduld om deze heerlijkheid in elkaar te draaien. Daarom is een sushitaart een uitkomst. Dit kost ook wel tijd, maar het gaat toch wat sneller en is makkelijker te maken. Daarnaast ziet het er ook nog eens prachtig uit, nietwaar? De basis is natuurlijk sushirijst wat je aanmaakt zoals de rijst voor de sushi. En verder kan je helemaal losgaan op de rest. Ik heb gerookte zalm gebruikt, avocado, komkommer, sojaboontjes, lekkere pittige wasabimayonaise en rode pittige sesamzaadjes.
Gebruik wat jij lekker vindt zoals bijvoorbeeld tonijn, garnalen, wakame, ingelegde gember, etc. Je kunt een sushitaart maken of meerdere kleintjes, zodat iedereen z’n eigen taartje heeft.

 

Ik heb de rand van een springvorm (van 17 centimeter) gebruikt en deze iets ingevet met olie. En ik het de ring gewoon op het bord gezet (dus zonder de losse bodem) en de taart rechtstreeks op het bord gemaakt.

 

Ben jij ook zo gek op sushi? Dan heb ik nog een paar leuke alternatieven voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Sushibonbons, Teriyaki jackfruit sushibowl, Sushi rijstbowl met garnalen, Sushi rijstsalade, Poke bowl met tonijn of deze Poke van zalm.

 

 

Recept Sushitaartje met zalm en avocado: