Polenta met geroosterde pompoen en balsamico

Polenta met geroosterde pompoen en balsamico

Gebruik jouw favoriete geroosterde herfstgroenten om dit polentagerecht lekker te maken. Deze romige polenta met geroosterde pompoen en balsamico zal jij absoluut geweldig vinden voor de herfst! De herfst is de perfecte tijd om te genieten van een warme, geruststellende maaltijd. En deze eenvoudig te maken polenta is het perfecte gerecht voor een koele herfstavond. […]

Warme aardappel-aspergesalade

Warme aardappel-aspergesalade

Deze warme aardappel-aspergesalade is een geweldig bijgerecht voor elke gelegenheid. Met aardappelen, verse asperges en een pittige, gemakkelijke vinaigrette is dit een aardappelsalade met een verschil. De salade is absoluut een fris, eenvoudig en heerlijk bijgerecht dat een zeer welkom gerecht zal zijn op elke etentje of zelfs naast een doordeweekse maaltijd. Het recept is […]

Granola met studentenhaver

Granola met studentenhaver

Zelfgemaakte granola gevuld met gemengde noten en rozijnen, is een simpel te maken granola met weinig ingrediënten. Deze granola met studentenhaver is geweldig als een kom ontbijtgranen met melk of yoghurt naar keuze! Je weet dat ik dol ben op granola en ik deel nieuwe variaties van granola met je en deze is ook weer […]

Buikspek burnt ends uit de oven

Buikspek burnt ends uit de oven

‘Aangebrande’ stukjes varkensvlees zijn snel een barbecueklassieker geworden en terecht want het is vingerlikkend lekker! Maar als jij geen barbecue of een smoker thuis hebt, maak dan deze buikspek burnt ends uit de oven. Ik laat jou zien hoe jij jouw uw eigen burnt ends thuis in de oven kunt maken en daar heb je […]

Custardmousse met rabarber

Custardmousse met rabarber

Een heerlijke custardmousse gecombineerd met in de oven gepocheerde rabarber. Deze custardmousse met rabarber is een viering van de rabarber. Wat de smaakpapillen zo prikkelt zijn de verschillende smaken en contrasterende texturen. In dit dessert hebben we zure rabarber met de zoete, zachte en fluweelzachte custard. Als je van rabarber houdt, zal je dol zijn […]

Kipspiesjes met halloumi, knoflook en rozemarijn

Kipspiesjes met halloumi, knoflook en rozemarijn

In dit recept voor gegrilde kipspiesjes met halloumi, knoflook en rozemarijn gebruik ik de halloumi kaas om het een beetje anders te maken. Ze zijn lekker als een eenvoudige snack van de grill of barbecue, en ze zijn ook leuk om te maken. Dit is een heel makkelijk recept, niets te groots, maar de combinatie […]

Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas

Rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas

Een lichte en eenvoudige salade die als bijgerecht kan worden geserveerd, maar ook op zichzelf staat. Deze prachtige rode salade met roodlof, biet en blauwe kaas wordt je volgende recept voor een lunch of bijgerecht bij de barbecue. Het is fris, levendig en vol van smaak, ik denk dat je het geweldig zult vinden! Heerlijk, […]

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus

Kipkluifjes met pittige mosterd en honingsaus is een klassiek Amerikaans recept dat knapperig, zoet en pittig is. De kluifjes worden tot in de perfectie gebakken en gesmoord in een heerlijke romige en pittige mosterdsaus. Alles wat je nodig hebt zijn een paar simpele ingrediënten en een uur, zo makkelijk is het! Zorg er wel voor […]

Pizza met geitenbrie en druiven

Pizza met geitenbrie en druiven

In de goedgevulde Foodybox lente zat o.a. Alphenaer Geitenbrie Naturel en Good4U Salad Toppers. Ik heb deze twee gebruikt voor een lekkere pizza met geitenbrie en druiven. Deze verrukkelijke pizza zit boordevol geroosterde rode druiven en een smeuïge geitenbrie. Laten we het hebben over druiven op pizza. Helemaal raar? Misschien. Maar dit zijn niet alledaagse […]

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kippenbouten met harissa en sinaasappel

Kip gemarineerd in een marinade van harissa, honing en sinaasappel geeft een heerlijke zoete en sticky en kip. Maak het zo pittig als je zelf wilt door meer of minder harissa te gebruiken. Het is een recept van de Britse TV-chef Sabrina Ghayour, ik zag het haar eens bereiden en heb toen gelijk het recept […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden