Zelfgemaakte granola gevuld met gemengde noten en rozijnen, is een simpel te maken granola met weinig ingrediënten. Deze granola met studentenhaver is geweldig als een kom ontbijtgranen met melk of yoghurt naar keuze!
Je weet dat ik dol ben op granola en ik deel nieuwe variaties van granola met je en deze is ook weer ZO lekker! Hoe eet/serveer/geniet jij je granola het liefst? Ik heb het persoonlijk als ontbijtgranen met alleen yoghurt. Het is een voedingskrachtpatser en het perfecte ontbijtrecept. Je kunt het nog gezonder maken door het op de klassieke manier te serveren met yoghurt en fruit in het seizoen.

 

Granola

 

Deze granola is honing doordrenkt met gesmolten boter. In mijn andere granola recepten voeg ik meestal ahornsiroop en kokosolie toe, maar bij deze versie leek het me geweldig om iets anders te proberen en boter en honing te gebruiken. Deze verrukkelijke combinatie maakt deze granola rijk aan smaak met een diepte waar je van gaat smullen.

 

Ik gebruik altijd grove volkoren havervlokken voor het maken van granola. Maar je kunt ook de fijne havervlokken nemen. Daarnaast vind ik het lekker om gepofte granen zoals spelt, boekweit, quinoa of rijst erdoor te doen. Dit wordt zo lekker bros en knapperig door de granola.

 

Studentenhaver

 

Voor het gemak heb ik studentenhaver genomen. Je kunt ook een mix van bijvoorbeeld cashewnoten, amandelen, walnoten en hazelnoten als noten gebruiken. Voor het gedroogde fruit kan je cranberries, abrikozen en rozijnen nemen. Dus voel je vrij om andere van je favoriete noten en gedroogd fruit te gebruiken.

 

Maken

 

Eerst combineer je de haver, gepofte spelt en specerijen in een grote mengkom. Vervolgens voeg je je vloeibare ingrediënten toe. Meng het geheel totdat alles goed bedekt is. Vervolgens spreid je het uit op je beklede bakplaat en plaats je het in de voorverwarmde oven om 20 minuten te bakken.
Als je je granola uit de oven haalt, zorg er dan voor dat je deze niet mixt, ook niet tijdens het bakken. Het wordt overal goudbruin, zelfs zonder het te mengen. Want terwijl het afkoelt, hardt de granola uit en ontstaan er die grotere knapperige stukjes.

 

 Nog meer heerlijke granola recepten:

 

Piña Colada granola
Granola met tahin en honing
Schwarzwalder kirsch granola
Appeltaart granola
Beurre noisette pecannoten granola
Mokka granola met cacao nibs
Citroen maanzaad granola

 

 

Recept Granola met studentenhaver: