Gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas

Gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas

Deze salade van radicchio, spek en blauwe kaas met balsamico-dressing zit boordevol smaak. Gemaakt van eenvoudige ingrediënten, je zult verliefd worden op deze combo. Weet dat radicchio van nature bitter is, dus dit recept is voor mensen die daar wel van houden. De gegrilde radicchiosalade met spek en blauwe kaas is lekker als lunch, voorgerecht […]

Salade van raapstelen en avocado

Salade van raapstelen en avocado

Zie je raapstelen bij de groenteboer liggen, dan weet je dat de lente eraan komt. Deze voorjaarsgroente is het jong geoogste blad van de meiknol. De licht groene blaadjes zijn langwerpig en ingesneden en je kunt het heel goed verwerken in een lekkere salade. Ik heb nu een salade van raapstelen en avocado met nog […]

Roze eieren voor Pasen

Roze eieren voor Pasen

Voor onze kleindochter die gek op roze is, heb ik deze roze eieren voor Pasen gemaakt. De diepe, donkerrode kleur van bieten maakt deze wortelgroenten een perfecte natuurlijke kleurstof om paaseieren roze te kleuren. Hier zijn de eenvoudige instructies voor het verven van eieren met bietensap. Dat maakt het verven van eieren met bieten erg […]

Quinoa met kip, ananas en pindasaus:

Quinoa met kip, ananas en pindasaus

Kip, ananas en pindasaus….wat een heerlijke combinatie.

Pompoenchutney

Pompoenchutney

Deze smakelijke en lang houdbare pompoenchutney past bij bijna alle vleeswaren, curry’s en op een kaasplank. Van pompoen kan je dus ook een overheerlijke en pittige chutney maken. Zeer lekker alternatief voor de gebruikelijke gewone chutneys Deze zonkleurige chutney zit boordevol smaak en is de perfecte manier om seizoens-pompoenen op te maken. Ik serveer het […]

Ontbijtsmoothie met granen en mango

Ontbijtsmoothie met granen en mango

Ik heb een heerlijke vullende smoothie voor jullie. Met deze ontbijtsmoothie met granen en mango kan jij de hele morgen er weer tegenaan. En het voordeel is dat je deze smoothie ’s avonds al kunt bereiden en in de koelkast kunt zetten. Dan heb je de volgende ochtend geen werk aan je ontbijt en ben […]

Mango Lassi met kardemom

Mango Lassi met kardemom

Lassi is een traditionele yoghurtdrank oorspronkelijk afkomstig uit India en Pakistan. Een lekker verkoelend drankje. Mango’s in het seizoen en wat kun je het beste bedenken om de hitte te verslaan? Het moet onmiskenbaar Mango Lassi met kardemom zijn. Een rustgevend drankje gemaakt van zeer rijpe zoete mango’s, yoghurt, beetje melk en een vleugje kardemom. […]

Libanese auberginesalade

Libanese auberginesalade

Je kunt deze Libanese auberginesalade als maaltijdsalade eten, maar het is ook lekker met een gegrild kippendijtje bestrooid ras-el-hanout kruiden. Dit is een geweldig auberginerecept uit het Midden-Oosten om altijd bij de hand te hebben. Perfect geroosterde aubergine wordt geserveerd met een prachtige saffraan-yoghurtsaus en granaatappelpitjes. Het is heerlijk als bijgerecht of als indrukwekkend voorgerecht! […]

Hibiscus ijsthee

Hibiscus ijsthee

Super verkoelend drankje met op warme dagen.

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden