Ik heb voor jullie een heerlijk en super verkoelend drankje voor warme dagen. De hibiscus smaakt niet alleen heerlijk in deze ijsthee, maar zorgt ook nog eens voor een prachtige kleur in het glas. Bedenk wel ruim van tevoren dat je deze hibiscus ijsthee wilt maken, je moet namelijk eerst de hibiscusthee zetten en dan weer laten afkoelen. Daarna gaat het in de koelkast om goed koud te worden.

 

Hibiscusthee

 

Hibiscusthee wordt gemaakt van de blaadjes van die mooie rode hibiscusbloem. Ik heb deze gedroogde theeblaadjes meegenomen van onze vakantie van Turkije. Behalve dat we genoten hebben van het mooie weer, de lieve mensen en het lekkere eten, heb ik ook genoten van de lokale marktjes. Prachtige etenswaren lagen daar te koop en bij elk kraampje mocht je wat proeven. Daar heb ik dus een grote zak hibiscusblaadjes gekocht.
Mocht jij geen losse hibiscusblaadjes kunnen vinden, dan kan je de thee gewoon zetten met hibiscus theezakjes.

 

Als je de thee trekt, krijg je een prachtig rode thee. Niet alleen heel erg mooi, maar ook nog eens erg goed van ons. Hibiscusthee zit o.a. vol met krachtige antioxidanten, goede reden om deze thee eens te proberen. De thee heeft een behoorlijk zuurtje, daarom heb ik er wat extra honing ingedaan.
De thee mag best wel sterk zijn, doordat er veel ijsklontjes ingaan wordt de smaak namelijk iets minder sterk.

 

En met die hibiscus heb ik nog veel meer lekkere recepten gemaakt, zoals bijvoorbeeld deze Grapefruit en hibiscus cocktail, Aardbeien hibiscus mocktail, Hibiscus ananas mocktail en Aardbeien en hibiscus granita. Stuk voor stuk verfrissend.

 

Gember

 

Ik had een grote fles gembersap gekregen en dit is ideaal om in deze thee te verwerken. Voeg zoveel of weinig gembersap toe als jij lekker vindt. Je kunt ook een stuk gember gebruiken, laat dit trekken in de hete thee.

 

Erbij

 

Behalve heel veel ijsklontjes kan je er nog smaakmakers in gebruiken zoals een verse munttak, schijfjes limoen, citroen of sinaasappel en lekker vers zomerfruit. Ik had nog frambozen in de vriezer liggen en dat was een lekkere combi met de hibiscus.

 

 

Recept Hibiscus ijsthee: