Deze quinoa met kip, ananas en pindasaus is een soort Hawaiiaans gerecht geserveerd in een bowl. Het is de perfecte gezonde maaltijd; boordevol eiwitten en groenten en vervolgens afgewerkt met gegrilde kip en pittige pindasaus.

 

Deze salade is gemakkelijk te maken, vooral als je gebraden kip en ananas uit blik bij de hand hebt. Het is ook stevig genoeg om de hongergevoelens de rest van de dag op afstand te houden. Het beste van alles is dat het een heel gezonde, voedzame maaltijd is. Je kunt het ook gemakkelijk serveren als licht hoofdgerecht. Het combineert de beste smaken en texturen van luchtige quinoa met pittige kip en zoete ananas.
Je kunt dit zo eten, maar gisteren heb ik de gekoelde restjes van deze salade in een slawrap gedaan en als lunch gegeten en zo was het ook heerlijk!

Quinoa met kip, ananas en pindasaus:

 

Quinoa glutenvrij

 

Ik heb mezelf onlangs gecommitteerd om een tijdje glutenvrij te eten. Ik heb geen glutenintolerantie, maar ik wilde mezelf uitdagen om wat gezonder te eten. Het was over het algemeen een goede ervaring en voor het grootste deel was het gemakkelijk om te doen. De enige keer dat ik gluten echt miste, was tijdens de lunch, als er geen broodje te eten was. Overdag, als ik aan het werk ben, zijn broodjes de gemakkelijkste lunch.

 

Vind jij quinoa ook zo lekker? Probeer dan ook eens deze heerlijke:

 

Quinoa salade met courgette
Bloemkool en quinoa salade
Groene quinoa voorjaars bowl
Quinoa met wortels en bietjes
Bloemkoolsteaks met quinoa
Quinoasalade met regenboogwortel
Pindakaas quinoa truffels

 

Tips:

 

In plaats van verse ananas, kan je ook ananas uit blik of diepvries gebruiken.

Het recept voor de pindasaus vind je hier*. Maak hem niet te dik voor deze salade.

Gebruik eventueel nog wat verse groenten erbij zoals sojaboontjes, maïskorrels, peultjes, doperwten, paprika, spinazie, etc.

Ik heb er ook nog een zadenmix voor extra crunch erbij gedaan.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Quinoa met kip, ananas en pindasaus: