Witlofstamppot met ham en blauwe kaas

Witlofstamppot met ham en blauwe kaas

Ben je gek op witlof, dan heb ik een heerlijk recept voor jou. Deze witlofstamppot met ham en blauwe kaas is er eentje om te proberen. Lekkere gekarameliseerde witlof door een stamppotje is vast iets wat jij nog nooit gegeten hebt. Maar ik kan je verklappen, dat het echt de moeite waard is. En de […]

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs

Het is einde zomer en er wordt volop geoogst in onze mooie polder. Zo ook de gekleurde bietjes en wortelen van boer Martin van De Zonneheerdt. De meest prachtige gekleurde groenten teelt hij, daar moet ik iets bijzonders van maken. Het is nu een salade met gekleurde bietjes, wortel en radijs geworden, een salade waarvan […]

Basilicum panna cotta met aardbeien

Basilicum panna cotta met aardbeien

Wij zijn gek op panna cotta, maar ik maak het eigenlijk te weinig. Ik had op de markt heel veel aardbeien en basilicum gekocht en omdat het zondag toetjesdag is bij ons, heb ik deze twee gecombineerd in een nagerecht. Aardbeien en basilicum zijn sowieso een match made in heaven, maar wees niet bang de […]

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Varkensrack met abrikozen en paprikachutney

Mmmm, ik heb toch een heerlijk gerecht voor jullie. Als je van goed varkensvlees houdt, dan moet je deze varkensrack met abrikozen en paprikachutney eens proberen! Zulk lekker en mals vlees en met een heerlijke kruidige chutney erbij.   Iberico varkensrack*   Deze varkensrack komt van het Spaanse Iberico varken en is een prachtig braadstuk […]

Yoghurt bark met fruit

Yoghurt bark met fruit

Een frozen yoghurt bark met fruit is een heerlijke koude versnapering op warme dagen. Lekker als tussendoortje of nagerecht voor jong en oud en zo simpel te maken. Neem een lekkere dikke Griekse yoghurt en fruit wat jij lekker vindt en maak deze lekkere gezonde snack snel.   Frozen yoghurt bark   Wat is een […]

Marokkaanse kippenlevertjes

Marokkaanse kippenlevertjes

Heel af en toe koop ik kippenlevertjes. Wij kregen ze vroeger regelmatig te eten thuis, dan werden ze met spek en uien geserveerd. Maar deze Marokkaanse kippenlevertjes is ook een heerlijke manier op de levertjes te bereiden. Ik noem het Marokkaans omdat de specerijen, kruiden en smaak wel een beetje Marokkaans is. Weet niet of […]

Filorolletjes met walnoten en honing

Filorolletjes met walnoten en honing

Ik had van mijn broer – die op Ibiza woont – een heerlijke pot Ibiza honing gekregen. Deze honing heeft een kruidige smaak en ik wilde er iets lekkers van maken. Natuurlijk is de honing zalig over mijn bakje kwark ’s morgens, maar ik moest deze honing eer aan doen. En dat heb ik gedaan […]

Frozen cantaloupe meloen daiquiri

Frozen cantaloupe meloen daiquiri

Een heerlijke ijskoude cocktail voor een tropische zwoele avond. Deze frozen cantaloupe meloen daiquiri is een zomers en fruitig drankje met een behoorlijk sterke rum kick. Maak de cocktail als de cantaloupe meloenen in het seizoen zijn. En als je van die leuke kleine meloentjes kunt vinden, koop die dan en gebruik het om de […]

Schwarzwalder kirsch chiapudding

Schwarzwalder kirsch chiapudding

Ja ik weet het, ik heb al diverse chiapudding recepten op de site staan. Maar deze Schwarzwalder kirsch chiapudding is zo lekker, dat ik het recept toch met jullie wil delen. De kersen zijn nu volop in het seizoen en daardoor werd ik geïnspireerd om deze heerlijke chiapudding met veel kersen erin te maken. Een […]

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Salade met burrata, bresaola en abrikozen

Van The Buffel Company in ons dorp mocht ik o.a. burrata ontvangen. Ik had zin om deze burrata te verwerken in een lekkere salade. Het is een Italiaanse salade met burrata, bresaola en abrikozen geworden. Lekker als lunch of als bijgerecht bij een gegrild vlees, kip of vis.   Salades   Ik ben gek op […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden