Tarte tatin van sjalotjes

Tarte tatin van sjalotjes

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook in een hartige versie maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van sjalotjes. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Serveer er een lekkere groene salade bij en je hebt een complete maaltijd.   Tarte tatin […]

Overnight oats met bananas foster

Overnight oats met bananas foster

Manlief – die 26 jaar in Amerika gewoond heeft – vroeg mij eens om bananas foster te maken. Ik het geen idee wat het was maar hij kon mij precies vertellen wat het was en hoe je het maakt. Dat heb ik dus een keertje gemaakt voor hem, maar helemaal vergeten er een foto van […]

Groene kruiden salade met burrata

Groene kruiden salade met burrata

Het is voorjaar, de dagen worden langer en warmer. Tijd voor heerlijke salades! Je kunt salades maken voor de lunch, als bijgerecht of zelfs als avondmaaltijd met lekker brood erbij. Omdat de kruiden al lekker staan te groeien in mijn tuin, heb ik vandaag een groene kruiden salade met burrata gemaakt. Een heerlijke salade met […]

Speklapjes in pittige colasaus

Speklapjes in pittige colasaus

Wij hebben een coladrinker in de familie, daarom heb ik dit altijd in huis. Maar nu bleef er wat cola over. En dan ben ik zo’n muts dat ik dit niet wil weggooien. Ik had al eens lekkere Cola kipkluifjes gemaakt, maar nu wilde ik iets anders bereiden. Het zijn deze te lekkere speklapjes in […]

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso

Ik had nog wat afsnijdsels zalm over van een heerlijk zalmgerecht. Nou goed excuus om hiervan iets lekkers te maken. Het is Sushi bowl met bloemkoolrijst, zalm en miso geworden. Want ja ik had ook nog wat bloemkoolroosjes in de koelkast liggen die gebruikt moesten worden. Een lekker no-waste gerechtje is het geworden kan ik […]

Havermout appel crumble

Havermout appel crumble

Deze havermout appel crumble is een verwenontbijtje voor bijvoorbeeld de zondagmorgen. Daarnaast is het ook nog een soort van verantwoorde maar toch lekkere kruimeltaartje. Eentje die je zonder schuldgevoelens kunt eten. Manlief houdt van warme ontbijtjes in de winter, warme brinta of baked oatmeal zijn favorieten van hem. Maar op deze zondagmorgen heb ik hem […]

Boterzachte kool uit de oven

Boterzachte kool uit de oven

Het is winter en de verse groenten van het land zijn wat beperkt. Het is vooral veel koolsoorten, boerenkool, knolgroenten, spruitjes en penen zoals wortelen en pastinaken. Stuk voor stuk heerlijke groenten, waar je heel veel verschillende gerechten van kunt maken. Zoals bijvoorbeeld met kool. Ik heb voor jullie een zalig recept voor een boterzachte […]

Tarte tatin van witlof

Tarte tatin van witlof

De klassieke appeltaart Tarte Tatin kan je ook met groenten maken, zoals deze smaakvolle tarte tatin van witlof met blauwe kaas. Een heerlijk vegetarisch gerecht wat je als hoofdgerecht voor twee personen of als voorgerechtje voor vier personen kunt maken. Witlof is nog nooit zo lekker geweest!   Tarte tatin   Een tarte tatin is […]

Schwarzwalder kirsch granola

Schwarzwalder kirsch granola

Ben jij ook zo gek op Schwarzwalder kirsch taart? Probeer dan eens deze heerlijke knapperige Schwarzwalder kirsch granola met de smaken van deze taart. Een zelfgemaakte granola vol met havervlokken, gedroogde kersen en heel veel pure chocolade erin, hiermee tover je een heerlijk ontbijtje tevoorschijn.   Granola   Granola is een geroosterd mengsel van granen […]

Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel

Toast met opgeklopte burrata en bloedsinaasappel

Had ik jullie al laten weten dat ik gek ben op bloedsinaasappels? Vast wel en dat is ook te zien aan de hoeveelheid recepten met deze heerlijke sinaasappels. Als ze in het seizoen zijn, sla ik ze gelijk in want het seizoen is maar kort. Ik er heb nu deze zalige toast met opgeklopte burrata […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden