Geroosterde kip met bloedsinaasappel

Geroosterde kip met bloedsinaasappel

Ik had heel veel bloedsinaasappelen gekocht. Heerlijk om zo te eten natuurlijk, maar ik wilde ze ook verwerken in gerechten. Omdat wij gek zijn op kip, heb ik de kip gemarineerd in een marinade waarin bloedsinaasappelen verwerk zijn. Nou deze geroosterde kip met bloedsinaasappel is erg lekker geworden kan ik jullie verklappen. Lekker sticky, zoet, […]

Roze havermoutpannenkoekjes

Roze havermoutpannenkoekjes

Verwen je lief in het weekend eens met deze roze havermoutpannenkoekjes. Ook leuk om te maken op Valentijnsdag. Een heerlijk ontbijtje op bed, wie wil daar nou niet mee verwend worden. Voor deze pannenkoekjes heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem hiervoor in de plaats gebruiken. Maar […]

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Geroosterde aardperen met citroen en honing

Mocht je dit knobbelige knolletje zien liggen bij de groenteboer, koop ze dan snel en maak er dit heerlijke recept van. Geroosterde aardperen met citroen en honing en een beetje pittige mosterd moet je eens proberen! Een heerlijke manier om de aardpeer te verwerken als bijgerecht. Rooster de aardperen tot ze krokant van buiten en […]

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Aziatische varkenshaas met sugar snaps

Ik heb niet zoveel varkenshaas recepten op de site staan, terwijl dit zo’n lekker stukje vlees is. Toen ik op TV een varkenshaas recept voorbij zag komen van good old Mary Berry, wilde ik dit gelijk maken. Het was ontzettend lekker en daarom deel ik het nu het recept voor Aziatische varkenshaas met sugar snaps […]

Gevulde parelhoen met spruitjes

Gevulde parelhoen met spruitjes

Ik heb toch een heerlijk recept voor een feestelijk etentje thuis voor jullie, namelijk een gevulde parelhoen met spruitjes. Dat klinkt goed toch? En het fijne van deze parelhoen is, dat je het alleen maar in de oven hoeft te schuiven. De parelhoen is namelijk al gevuld met een vulling van kipgehakt, pistachenootjes, amandelen, krenten, […]

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Eendenborst met vijgen en peterseliewortel

Ik heb een heel feestelijk gerecht voor jullie. Deze eendenborst met vijgen en peterseliewortel zal het goed doen tijdens een etentje thuis. De balsamico azijn erbij maakt het gerecht helemaal af. En het goede nieuws is dat je het meeste al vooraf kunt voorbereiden, zodat je op de avond zelf niet de hele tijd in […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Saffraan en kardamom panna cotta

Saffraan en kardamom panna cotta

Deze fluweelzachte saffraan en kardamom panna cotta moet je proberen! Een nagerecht met Midden-Oosterse smaken, wij zijn hier gek op. Het lijkt misschien een vreemde combinatie, maar saffraan doet het ook heel goed in zoete gerechten. Saffraan met kardamom is een klassieke combinatie uit de Perzische en Indiase keuken. Dat komt natuurlijk ook omdat deze […]

Traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen

Traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen

Ik heb toch een makkelijk en super smakelijk kipgerecht voor jullie. Deze traybake met kippendijen, wortelen en abrikozen bereid je in de oven, je hebt er geen omkijken naar. Ondertussen kan jij wat anders doen en na drie kwartier zet je een heerlijke maaltijd op tafel. Een geweldige manier om kippendijen en worteltjes samen te […]

Kwark met geroosterde druiven

Kwark met geroosterde druiven

Een feestelijk ontbijtje voor een speciale dag. Serveer kwark met geroosterde druiven als ontbijt of zelfs heerlijk als nagerecht. Door de druiven te roosteren met de honing worden ze nog zoeter en de smaak nog intenser. Rooster ze de avond ervoor en schep ze de volgende ochtend op een glas of schaaltje met kwark.   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden