Verwen je lief in het weekend eens met deze roze havermoutpannenkoekjes. Ook leuk om te maken op Valentijnsdag. Een heerlijk ontbijtje op bed, wie wil daar nou niet mee verwend worden. Voor deze pannenkoekjes heb ik de havervlokken zelf fijngemalen in een keukenmachine. Je kunt natuurlijk ook (volkoren) bloem hiervoor in de plaats gebruiken. Maar het voordeel van de havervlokken is dat het glutenvrije pannenkoekjes worden.

 

Pancakes

 

Kleine dikkere pannenkoekjes oftewel pancakes komen uit Amerika. Ze worden daar vooral buiten de deur als ontbijt gegeten. Deze dikkere American pancakes worden gemaakt van een dik beslag van bloem, karnemelk en bakpoeder. De karnemelk in combinatie met de bakpoeder zorgt ervoor dat het beslag gaat rijzen waardoor je dikkere pannenkoekjes kunt maken.
Het zuur van de karnemelk of yoghurt gemengd met bakpoeder, geeft een extra luchtig baksel. Er ontstaat een reactie waardoor er bubbels ontstaan en die maken gerechten extra luchtig. Hierdoor kan je perfecte American pancakes maken.

 

Valentijnsdag

 

Ik heb best wel veel Valentijns recepten op de site staan en dat komt omdat ik op Valentijnsdag jarig ben. Een hartstikke leuke dag om jarig te zijn moet ik zeggen. Vroeger kreeg ik nog wel eens bloemen van stille aanbidders, maar nu krijg ik ze van mijn eigen man. Dus romantisch als ik ben, bestook ik jullie met Valentijns recepten. Die zijn natuurlijk het hele jaar door ook lekker hè.

 

Roze kleur

 

Je kunt de pannenkoekjes roze kleuren door een rode kleurstof door het beslag te mengen. Je hebt heel veel verschillende eetbare kleurstoffen, maar ik vind de dikkere soorten het beste kleuren. Dit lijkt een beetje op een rode pasta en hiervoor heb je maar heel weinig nodig om het beslag te kleuren.

Maar als natuurlijk alternatief kan je ook rode bietenpoeder gebruiken, dit vind je in natuurwinkels. Of een hele rode biet die je pureert in het beslag.

 

Tips:

 

Natuurlijk kan je deze pannenkoekjes ook zonder kleurstof maken. Maar omdat het voor Valentijnsdag is, heb ik ze mooi roze gemaakt.

Ik heb van dit beslag (gemaakt van rode bieten) ook hartvormige pannenkoekjes in de oven gemaakt. Schep hiervoor ongeveer 2 eetlepels van het beslag in het hartvormige bakblik en bak ze ongeveer 10-13 minuten in een oven (175°C).

Roze havermoutpannenkoekjes

 

 

Recept Roze havermoutpannenkoekjes: