In dit recept voor gegrilde kipspiesjes met halloumi, knoflook en rozemarijn gebruik ik de halloumi kaas om het een beetje anders te maken. Ze zijn lekker als een eenvoudige snack van de grill of barbecue, en ze zijn ook leuk om te maken.
Dit is een heel makkelijk recept, niets te groots, maar de combinatie van kruiden van de kip en het zoute van de halloumi kaas versterkt de smaak van eenvoudige gegrilde kip.

 

Zelfs als de zon niet schijnt, zullen deze spiesen een geweldige gegrilde maaltijd zijn, gewoon binnen bereid in een grillpan voor dezelfde smaak.
Sappige gegrilde kipspiesje met een Griekse smaak. Deze magisch heerlijke spiesen zitten boordevol stukjes kip halloumi kaas en eventueel groenten. Serveer met romige yoghurt-tahinsaus direct op het bord of ernaast.
Maak je klaar om te genieten van deze heerlijke kipspiesjes.
Dip elke hap in een smeuïge romige tahinyoghurtsaus en je hebt een feestmaal!
Die rokerige smaak die voortkomt uit het grillen van spiesjes is sensationeel.

 

Kip

 

Uiteraard heb je kip zonder botten nodig om deze spiesjes te maken. Maar of je kipfilet of kipdijfilet gebruikt, is helemaal aan jou. Ik geef de voorkeur aan dijen omdat ze lekkerder en malser zijn. Recepten gemaakt met kippendijen hebben veel smaak omdat ze een hoger vetgehalte hebben dan borsten. Dat betekent dat je ze makkelijker kunt grillen zonder dat het vlees uitdroogt.
Als het vlees stevig aanvoelt en geen spoor van roze van binnen heeft is het gaar.

 

Halloumi

 

Halloumi kaas wordt gemaakt van geiten- of schapenmelk en in plaats van te worden gestold door een bacterieel proces, gebruikt het stremsel. Het is een behoorlijk stevige kaas en vanwege het hoge smeltpunt kan het worden gegrild. De kaas zal tijdens het grillen of bakken niet van de spiesen smelten!

 

Tips:

 

Heb je geen barbecue of grillpan? Geen probleem! Je kunt ervoor kiezen om deze in de oven te grillen, direct onder de hete grill.

Voor extra pit kan je nog wat chilivlokken toevoegen aan de marinade.

Als je een koolhydraatarm dieet volgt, kan je een maaltijd maken van deze gezonde spiesjes. Serveer ze op een schaal met wat rucola, romaine slablaadjes, gegrilde groenten en/of een Venkelsalade ernaast.

Om een maaltijd met wat koolhydraten af te ronden, maak je lekkere Griekse salade met orzo erbij. Of serveer het op een pitabroodje.

Extra nodig: 8 spiesjes

 

 

Recept Kipspiesjes met halloumi, knoflook en rozemarijn: