Het is nog rabarbertijd, dus genieten wij er zoveel mogelijk van. Wij zijn er gek op en je kunt dan ook diverse rabarberrecepten vinden op de site. Onlangs had ik al een Rabarber Trifle gemaakt, dit weekend werd het een Rabarber Tiramisu. De kinderen kwamen eten en ik weet toevallig dat onze schoondochter gek op rabarber is, dus wilde ik haar verwennen met een rabarbertoetje. Ze is namelijk ook gek op toetjes, een verwennerij speciaal voor haar dus.

 

Het is natuurlijk niet de originele tiramisu, dus ik hoop niet dat ik de Italiaanse smaakpolitie op de stoep krijg. Maar het is hetzelfde idee van dit nagerecht, gemaakt van mascarpone en in een platte schaal. Ik heb alleen half mascarpone en half Griekse yoghurt gedaan. Dat vind ik wat frisser en minder machtig. Het blijft natuurlijk wel een super machtig en zondig dessert, maar ja af en toe mag dat toch wel?

 

Door de rabarber te roosteren, blijven de stengels mooi intact. Als je daar geen zin in hebt, hoef je dat natuurlijk niet te doen. Maak dan van alle rabarber die lekkere compote en verwerk dat in dit toetje. Serveer dan verse frambozen of aardbeien op deze tiramisu. Ook erg lekker en die rode vruchten staan ook mooi op de witte mascarpone.
Je kunt de rabarber eventueel al een dag van te voren bereiden, laat het wel goed afkoelen voordat je het in dit dessert verwerkt. En je kunt sowieso alles van te voren bereiden en afgedekt kant en klaar in de koelkast klaar zetten voor de avond zelf.
Ik heb Amaretti koekjes gebruikt als bodem in plaats van lange vingers. Als je die niet kunt vinden gebruik je gewoon lange vingers.
Over de koekjes heb ik een vanillelikeur gegoten, maar Amaretto, cognac of Grand Marnier is ook erg lekker.

 

Rabarber

 

Deze Rabarber amandelcake is ook erg lekker. Maak dat ook eens!

 

 

Recept Rabarber Tiramisu: