Deze keer een nagerecht. En wat voor een ….. een overheerlijke rabarber trifle met Prosecco jelly en yoghurtmousse. Eerlijk gezegd is het wel een bewerkelijk dessert, maar dan zet je wel iets spectaculairs op tafel om een diner af te sluiten.
Het beste kan je een dag van te voren beginnen.
Omdat het nu rabarbertijd is, is het een rabarber trifle geworden. Natuurlijk kan je deze trifle aanpassen aan het seizoen. Maak het bijvoorbeeld met pruimen, kersen of abrikozen. Ook erg lekker.

 

Rabarber Trifle met Prosecco Jelly

 

Een Trifle is een van oorprong een traditioneel Engels nagerecht. Het bestaat uit meerdere lagen en wordt meestal geserveerd in een glazen schaal of kom waardoor je deze lagen dan goed kunt zien. Meestal wordt de bodem bedekt met een cakelaag welke besprenkeld wordt met een sterke drank zoals sherry. Dan volgt een laag fruit of een laag vruchtengelei (jelly). Hierop een zelfgemaakte custard en daarop weer een laag slagroom. De slagroom wordt dan weer versierd met vers fruit, chocolade of iets anders.
In plaats van cake kan je ook (verkruimelde) koekjes, lange vingers of zelfs brownies gebruiken. Iedereen geeft zijn eigen draai aan dit dessert, je kunt erop los variëren. Gebruik wat jij lekker vindt.

 

Je kunt de ingrediëntenlijst halveren om er een kleinere trifle van te maken. Dit heb ik eerlijk gezegd ook gedaan.

 

Engelse klassieke nagerechten

 

Deze trifle is een echt klassiek Engels dessert. En ik heb nog meer heerlijke Engelse klassiekers voor je. Zo is een Sticky toffee pudding en een Crumble met fruit ook zo typisch Engels. Of wat dacht je van een Eton Mess? Ik heb een heerlijke Aardbeien Eton Mess recept voor jou. Probeer die ook eens!

 

*dit is het rabarbervocht van de rabarber nadat deze uit de oven komt. Laat de rabarber uitlekken en vang het vocht op.