Vanille roomijs maken

Vanille roomijs maken

Ik had een fles rauwe verse buffelmelk gekregen van de buffelboer in ons dorp. Die melk is echt heerlijk om zo te drinken, maar ik wilde er iets speciaals mee doen. Wat kan je voor lekkers maken van buffelmelk? IJs natuurlijk! Wij zijn gek op ijs en daarom ga ik zelf een zalige vanille roomijs […]

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken

Zelf bechamelsaus maken is helemaal niet zo moeilijk. Hier vind je het basisrecept voor bechamelsaus welke je voor heel veel verschillende gerechten gebruiken kunt. Voor deze romige saus heb je slechts drie ingrediënten nodig die jij waarschijnlijk wel in huis hebt. Dit zijn roomboter, bloem en melk. En natuurlijk wat peper en zout en eventueel […]

Tapiocapudding met mandarijn

Tapiocapudding met mandarijn

Bij het TV-programma MasterChef Australia zag ik heel vaak recepten met tapioca voorbijkomen. Mijn nieuwsgierigheid naar deze kleine bolletjes was toen gewekt. En toen ik ze op een website tegenkwam, dacht ik ….. doe eens gek doen en ga dit bestellen. En het eerste recept wat ik gemaakt ermee gemaakt heb is deze zalige tapiocapudding […]

Warme witte chocolademelk met bessenroom

Warme witte chocolademelk met bessenroom

Ben je net zoals ik gek op witte chocolade, dan is deze warme witte chocolademelk met bessenroom echt iets voor jou. Een leuk alternatief voor de gewone warme chocomel. En echt lekker om te drinken op een koude dag in de herfst of winter. Kruip op de bank met een dekentje en dit goddelijke drankje. […]

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Lekkere luchtige aardappelmousseline

Je hebt aardappelpuree en je hebt een lekkere luchtige aardappelmousseline. De mousseline maak je voor speciale etentjes thuis. En jij kan deze mousseline zelf ook maken, een luchtige puree zoals je het in een restaurant eet.   Wat is het verschil tussen een puree en mousseline?   Een aardappelmousseline is een hele smeuïge en luchtige […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden