Tijdens het herfstseizoen draait het allemaal om de klassieke Pumpkin Spice Latte, maar zodra het happy hour nadert, verlangen we naar iets sterkers. En ik heb de ideale herfstcocktail voor jullie, namelijk deze heerlijke romige cocktail van pompoen.
Het is niet alleen een heerlijke herfstcocktail, maar het is ook nog eens super eenvoudig te maken. Geloof me, deze cocktail zal het hele seizoen jouw favoriet zijn. En niet alleen bij de borrel, maar ook heerlijk als nagerecht.

 

Herfstcocktail

 

Vier het herfstseizoen met deze zoete, romige pompoen cocktail! Dit recept bevat een klein beetje speculaaskruiden, waardoor het perfect is voor Halloween, Sinterklaas of de Kerstdagen. Het is een zalige cocktail die gemakkelijk te maken is en nog gemakkelijker om van te nippen!
Deze cocktail is precies wat je nodig hebt om dit seizoen van te genieten. Deze feestelijke herfstcocktail geeft de perfecte pompoensmaak. Het is zo romig en heerlijk, je moet het proberen!

Romige cocktail van pompoen

 

Maken

 

Neem een wodka van goede kwaliteit en vraag jouw slijter om een lekkere karamellikeur. Of een lekkere vanillelikeur zoals Licor 43.
Een goede vuistregel is dat jouw cocktails slechts zo goed zullen zijn als jouw sterke drank!
Ik heb de cocktail gemaakt met bevroren stukjes geroosterde pompoen* die ik nog in de vriezer had liggen. Die gingen bevroren en wel in de blender voor een lekkere ijskoude cocktail. Je kunt ook pompoenpuree gebruiken, mix dan een paar ijsklontjes erdoor als je het maakt in een blender (of cocktailshaker).
Garneringen: de iets opgeslagen slagroom en speculaaskruiden geven die zoete herfstsmaak aan de cocktail.

 

En ik heb nog meer heerlijke herfstcocktailrecepten voor jullie:

 

Dark ’n Stormy cocktail
Cranberry rode bessen gin cocktail
Rum cocktail met chai thee
Zwarte cocktail
Kruidige hibiscus cocktail
Peer, gember en rum cocktail
Chai wodka cream cocktail
Feestelijke bramen Prosecco cocktail
Kruidige peer gin-tonic

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

Recept Romige cocktail van pompoen: