Ik mocht een fles perensap van onze lokale appelboer ontvangen. Heerlijk om zo te drinken natuurlijk, maar ook leuk om er iets lekkers van te maken. Ik heb er een winterse peer, gember en rum cocktail van gemaakt. Fruitig door het perensap en hartverwarmend door de gember en rum. Dit wil je proberen! En ja ik kon het niet laten om dit drankje te fotograferen in het pak sneeuw wat in de tuin lag.

 

Cocktails

 

Een cocktail is een drankje waarin minimaal drie verschillende ingrediënten gemend worden. Dit kan zijn ‘stirred’ dan wordt de drank geroerd in het glas of ‘shaken’ dan worden de drankjes gemixt in een speciale cocktailshaker. De basis van een cocktail is altijd sterke drank, dit kan rum, gin, whiskey, wodka of tequila zijn. Daarnaast kan er nog een smaakmaker in de vorm van een likeur, siroop, vruchtendrank en/of een mousserende wijn zijn.

 

Vaak wordt er ook een suikersiroop aan toegevoegd om de cocktail zoeter te maken, dit kan je zelf maken door een liter water met een kilo kristalsuiker te koken net zolang tot de suiker is opgelost. Als de siroop afgekoeld is kan je dit in een afgesloten fles maandenlang goed houden in de koelkast.
En in cocktails gaat vaak veel ijs in de vorm van ijsblokjes of crushed ijs.

 

In deze cocktail zijn de perensap en ginger ale de smaakmakers en de bruine rum zorgt voor de kick. Een heerlijke cocktail om te drinken in de herfst of winter. Maar ook zonder de rum is dit een heerlijk drankje, een mocktail noemen we dat. Dit zijn op cocktail lijkende drankjes maar dan zonder de alcohol erin.

 

Mocktails

 

Niet alleen in dry January wordt er niet gedronken, maar het hele jaar door worden we bewuster van ons alcohol gebruik. De alcoholvrije en/of alcoholarme drankjes worden steeds populairder. De keuze in deze drankjes is enorm en de alcoholvrije alternatieven zijn opwindende drankjes die niet onderdoen aan de cocktails. De trend is echt conscious drinking oftewel bewuster drinken. Daarom heb ik ook heel veel lekkere mocktails voor jullie op de site staan, zoek ze maar eens op. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mocktail bramen wild berries of Hibiscus ananas mocktail?

 

 

Recept Peer, gember en rum cocktail: