Een feestelijke twist voor je favoriete drankje. Waarom je er dol op zult zijn: deze cocktail is scherp en verfrissend, perfect voor dit seizoen. Niets ruikt voor mij meer naar Kerst dan mijn rozemarijnstruik. En deze gemakkelijke cranberry en rozemarijn gin-tonic geeft me dat aroma. Terwijl veel mensen de gin-tonic beschouwen als een zomers drankje, kunnen de naar dennen geurende tonen van jeneverbes in de gin mooie herinneringen aan de feestdagen oproepen. Ik deed meer dan alleen wat rozemarijn aan het glas toevoegen. Ik ook nog cranberries aan de gin-tonic toegevoegd. Met Kerstmis voor de deur wil je dit feestelijke drankje zeker aan je cocktail repertoire toevoegen.

 

Gin-tonic

 

Ik neig naar cocktails die niet te zoet zijn, wat een van de redenen is waarom ik van gin-tonic houd. De toevoeging van rozemarijn en cranberries voegt een geheel nieuwe dimensie van smaak toe aan deze vakantiecocktail. Een cocktail die vrij weinig calorieën bevat, minder dan 250 calorieën voor een flinke drank. Het is een visueel feest in een glas, rood en groen zijn perfect voor Kerstmis.
Als je van G&T’s houdt, wil je deze variatie zeker eens proberen, en als je nog nooit een gin-tonic hebt gehad, wil ik je graag voorstellen!
Drink zoals altijd verantwoord!

 

Over deze gin-tonic

 

Een gin-tonic is een vrij eenvoudige cocktail, dus het is belangrijk om hoogwaardige ingrediënten te gebruiken. Met dit recept kun je één drankje maken. Gin-tonics smaken het best afzonderlijk gemengd, niet in een kan of punchbowl gegoten. Gebruik een hoog longdrinkglas of een groot bolglas. Als je glazen kleiner zijn, halveer dan de ingrediënten.

 

IJs

 

Er gaan geen ijsblokjes in dit drankje, maar een laagje ijs gemaakt van tonic. Giet hiervoor wat tonic in het glas, voeg daar een handjevol cranberries toe en steek er een tak rozemarijn in. Zet de glazen een paar uur in de vriezer en dan heb je een heerlijk ijsblok in je glas. Het voordeel van ijs maken van tonic, is dat je cocktail niet verwatert en dat de smaak behouden blijft. En het ziet er ook nog eens heel erg leuk uit, nietwaar?

 

Hef het glas en proost op de feestdagen met een van deze feestelijke drankjes:

Cranberry rum cocktail
Romige cocktail van pompoen
Cranberry rode bessen gin cocktail
Rum cocktail met chai thee
Appel cider sangria
Cranberry mandarijn mocktail

 

Tips:

 

Ik heb ook nog een rood suikerrandje op het glas aangebracht voor een extra feestelijke touch. Dit doe je door met je vinger een beetje honing op de rand van het glas te smeren en dan te dippen in de rode suiker die je op een schoteltje hebt liggen.

Je kunt ook nog een schijfje limoen of citroen toevoegen aan dit drankje.

Als je dit recept hebt gemaakt en het lekker vond, kan je hieronder een reactie en beoordeling achterlaten.

 

 

Recept Cranberry en rozemarijn gin-tonic: