Voor de feestdagen heb ik een heerlijk drankje voor jullie. Deze cranberry mandarijn mocktail bevat geen alcohol en smaakt net zo lekker als een cocktail. Een fruitig, feestelijk en makkelijk te maken drankje, ideaal om met de feestdagen in de middag te drinken. Of als je nog rijden moet, maar wel zin hebt in een lekker drankje.

 

Mocktail

 

Mocktails lijk op cocktails alleen zit er geen alcohol in. Maar ze zijn wel net zo lekker en net zo feestelijk, vooral als je ze in een mooi glas serveert en leuk garneert met vers fruit en verse kruiden. Een mocktail wordt ook wel een virgin cocktail genoemd.
Deze mocktail is heel makkelijk te maken met slechts drie ingrediƫnten flans je een lekker drankje in elkaar. Ik heb versgeperst mandarijnsap genomen, omdat mandarijntjes toch echt passen in de feestmaand december. Maar je kunt natuurlijk ook sinaasappelsap gebruiken, neem dan wel versgeperst sap.

 

Om te voorkomen dat je te veel alcohol naar binnen krijgt, is het serveren van lekkere mocktails een goed idee. De combinatie van mandarijnsap, cranberrysap en ginger ale is een hele goede. De ginger ale geeft het net een extra kick, waardoor je de alcohol niet mist. En omdat mandarijnen en cranberries echt in de feestmaand horen, is dit bij uitstek een zalige mocktail voor de Kerstdagen. En je kunt ook nog heel makkelijk voor heel veel personen maken, doe alles dan in een hele grote kan.

 

En ik heb nog meer lekkere mocktails voor jullie:

 

Bramen wild berries mocktail
Cranberry bloedsinaasappel mocktail
Granaatappel wild berries spoom
Citrus mocktail met passievruchtsiroop
Blauwe bessen ananas mocktail
Vlierbloesem tonic mocktail met blauwe bessen
Appel ginger ale mocktail

 

Tips:

 

In plaats van ijsklontjes gebruik ik bevroren fruit in deze mocktail. Wellicht heb je bevroren cranberries gekocht, die kan je dan hiervoor gebruiken. En snijd op tijd de mandarijn(en) in plakjes en leg ze in de vriezer.

Je kunt er ook een lekkere cocktail van maken door er wodka, gin of rum in te mengen.

Extra nodig: whiskyglazen

 

 

Recept Cranberry mandarijn mocktail: