Perenjam met gember en kardamom

Perenjam met gember en kardamom

In de leuke receptenswap van Mandyandmore, werd ik deze keer gekoppeld aan Anne van Lekker Bourgondisch. De keuze is op haar Perencompote met gember gevallen en ik noem het perenjam met gember en kardamom. Tja je wilt toch je eigen twist aan een recept van iemand anders geven.   Anne en haar man Thijs en […]

Chinese mie met shiitake

Chinese mie met shiitake

Bij de Chinees bestel ik altijd mie als bijgerecht. Dit omdat ik het soort mie (noedels) wat ze gebruiken zo lekker vind. Ben namelijk niet zo dol op witte rijst. Toch maar een keer gevraagd hoe zij het maakten. Nou ze hebben me het geheim verklapt en nu verklap ik jullie het recept van die […]

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Vijfkruiden garnalen met woknoodles

Manlief zit momenteel veel in het buitenland. Hij appt mij dan alle lekkere gerechten die hij zit te eten op dat moment. Een keertje waren dit noodles waar hij zo enthousiast over was. Of ik dit ook maar even thuis wilde namaken. Dan krijg ik een summiere opsomming van hoe het ongeveer smaakte. Nou ga […]

Mango hummus

Mango hummus

Manlief is gek op mango en op hummus. Ik het deze twee gecombineerd in een mango hummus en dat is me toch verrukkelijk geworden. Eigenlijk alles waar mango in zit is goed voor mijn hubbie, maar twee van zijn favorieten gecombineerd met elkaar, is natuurlijk helemaal top. Je proeft de mango goed in deze hummus, […]

Kalettes op z'n Oosters

Kalettes op z’n Oosters

Heb jij ze al gespot? De kalettes oftewel flower sprouts? Het is een winterse groente, een soort kruising tussen boerenkool en spruitjes. Heeft ook een beetje de smaak van deze groenten. Ze zien er niet alleen heel schattig uit, maar het is ook nog eens super lekkere en gezonde groente. Je kunt ze op diverse […]

Indiase lamsnek curry

Indiase lamsnek curry

Lamsnek is ongeveer het lekkerste stukje stoofvlees van het lam. Het is helemaal niet duur (bij de Turkse slager) en er zit veel smaak in dit vlees. Om er nog meer smaak aan te geven heb ik deze keer een Indiase lamsnek curry gemaakt. Een heerlijke kruidige curry is het geworden.   Laat je slager […]

Miso kipfilet met pasta, asperges en miso spinaziepesto

Miso kipfilet met pasta, asperges en miso spinaziepesto

Dit is een bijzondere combinatie geworden. Ik wilde eigenlijk een noedelgerecht maken, dacht dat ik nog wel noedels of mie op voorraad had …. maar helaas. Wel zag ik nog Mafaldine pasta liggen in mijn voorraadkast. Het is daarom een soort fusion gerecht geworden. Italy meets Asia met deze miso kipfilet met pasta, asperges en […]

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Rode bietensoep met gember en kokosmelk

Weer eens een hele andere manier om rode bietjes te verwerken in een gerecht. Deze rode bietensoep met gember en kokosmelk heeft een Aziatisch tintje door het gebruik van de gember, rode peper en natuurlijk de kokosmelk. Het is niet alleen een prachtige mooie roze soep geworden, het is ook nog eens heerlijk met een […]

Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm

Noedels met sugar snaps, asperges en gerookte zalm

Ik had nog wat gerookte zalmfilets in de koelkast liggen, die eigenlijk wel op moesten. Maar ik had geen zin in een (koude) salade. Salades met gerookte zalm zijn natuurlijk heerlijk, maar op een koude dag als vandaag wil ik iets warms eten. Er lagen ook nog sugar snaps en groene asperges in de koelkast […]

Miso boter

Miso boter

Deze miso boter heb ik gemaakt van een donker soort miso. Sinds ik van mijn broer miso gekregen heb, ben ik er helemaal aan verslingerd geraakt en ben er mee aan het experimenten geslagen. Je kunt nog meer miso recepten vinden op de site. Er zijn verschillende soorten miso te vinden in een toko. Van […]

Copyright 2016 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden