Zoals jullie inmiddels misschien al weten, ben ik niet zo’n koekenbakker. Maar af en toe wil ik mij toch aan het bakken van iets zoets wagen. Omdat ik gek ben op gember en net kristalgember gekocht had, leek het mij een lekker idee om pittige gemberkoeken te bakken. Nou dat was een super goed idee kan ik jullie verklappen. Zalige koeken met behoorlijk wat gember erin. Als jij een gemberliefhebber bent, dan moet je dit eens proberen!

 

Grote koek

 

Als ik koekjes bak, lopen ze vaak uit. Mijn truc is tegenwoordig om een hele grote koek te bakken in de ring van een springvorm. Spreid het deeg uit in de springvorm als het nog zacht is. Het voordeel van zo’n grote koek is ook dat je het deeg van tevoren niet hoeft te laten rusten. Je kunt het gelijk bakken.
En dan kan je de koek in punten snijden en heb je het probleem van uitgelopen koekjes niet.

 

Natuurlijk kan je er ook kleine koekjes maken, rol het deeg dan op als een dikke rol en leg het dan wel in de koelkast om op te stijven. Daarna kan je er plakken van snijden en deze bakken in de oven. Zet het dan in de koelkast om een uurtje op te stijven. Daarna gelijk uit de koelkast in de oven en bakken maar.

 

Gember

 

Het zijn pittige gemberkoeken geworden omdat ik er ook nog geraspte verse gember in gedaan heb. Afhankelijk van hoe pittig je het wilt hebben kan je een of twee eetlepels geraspte gember door het deeg mengen. Je moet dus wel een echte liefhebber van gember zijn!

 

Tips:

 

Je kunt deze koeken ook warm eten, dit is ontzettend lekker met vanille-ijs of slagroom. Serveer het dan als nagerecht.

Maak ook eens deze heerlijke Mega chocolade koek.

 

 

Recept Pittige gemberkoeken: