Mijn schoonzusje kwam eten bij ons en zij is gek op toetjes. En het was zondag, dat is de enige dag dat wij een nagerecht nemen. Omdat de Paasdagen eraan komen, wilde ik een Paasdessert maken. Het is deze zalige mini trifle met advocaatcustard geworden. Een lekkere dot slagroom erop en verse frambozen, maakt de trifle helemaal af.
Deze bijzondere romige trifle met een heerlijke advocaatcustard is gewoon ongelooflijk lekker en supermakkelijk te maken. Een speciale dessertaanbeveling voor de Paasdagen.

 

Trifle

 

Een trifle is Engels nagerecht wat bestaat uit meerdere laagjes. Meestal wordt het in een grote glazen kom geserveerd, waardoor je de verschillende lagen goed kunt zien. De onderste laag bestaat uit een cake, daarop wordt origineel sherry op gegoten, hierop vers fruit, een custard en een laag slagroom. Ik heb het nu in eenpersoons glaasjes geserveerd, omdat we maar met z’n drieën waren. Maar als je het recept verveelvoudigd, dan kan je een mooie grote glazen kom maken.

 

Ik heb een lekkere boerencake voor de bodem gebruikt. Deze in kleine blokjes gesneden en onderin de glaasjes gelegd.
De dikke custard heb ik gemaakt van een pak Koopmans custard. Deze laten afkoelen en toen naar smaak de advocaat erdoor gemengd.
Slagroom opgeklopt met wat vanille en suiker en afgetopt met verse frambozen.
Je kunt natuurlijk ook ander vers fruit gebruiken zoals aardbeien, blauwe bessen, rode bessen, etc.

 

Advocaat

 

De eierlikeur advocaat hoort wel een beetje bij de Paasdagen. En verse frambozen met advocaat zijn een absoluut goede combi. Advocaat is het hele jaar door wel lekker, heerlijk op een bolletje vanille-ijs, maar natuurlijk ook zalig om er toetjes van te maken.

 

Ben jij ook zo gek op advocaat? Dan heb ik nog meer heerlijke recepten waarin advocaat verwerkt is en die je voor de Paasdagen kunt maken:

 

Sneeuwster
Eivormige pavlova met advocaatroom
Paascake met advocaat
Chocoladeganache met advocaatschuim

 

 

Recept Mini trifle met advocaatcustard: