Het is herfst, de tijd voor de pompoenen. In deze tijd is de topper van Starbucks de beroemde Pumpkin spice latte populair. Dit drankje is super geliefd in Amerika maar ook in ons land. Ik had nog wat geroosterde blokjes pompoen over en had deze in de vriezer gelegd. En omdat ik na het sporten graag een proteïne smoothie voor mezelf maak, heb ik de bevroren pompoenblokjes gebruikt voor deze zalige frozen pumpkin spice latte.

 

Pumpkin spice latte

 

Voor de pumpkin spice latte heb je pompoenpuree nodig. In Amerika kan je dat overal kant-en-klaar in blik kopen. Ik heb het hier nog nooit gezien in een supermarkt en maak daarom zelf pompoenpuree van overgebleven stukjes gegaarde pompoen.
Maar voor dit recept hoef je geen puree te maken, maar haal je de gegaarde pompoenblokjes uit de vriezer. Van die pompoenblokjes kan je eventueel ook nog een heerlijke smoothie of soep maken mocht je heel veel pompoen overgehouden hebben.

 

Frozen pumpkin spice latte

 

De ijskoude variant is een gemengde koffiedrank gemaakt met bevroren pompoenblokjes, koude koffie, (plantaardige) melk, vanille en pumpkin spices of speculaaskruiden.
De pumpkin spices kan je eventueel zelf maken, hoe je dat doet lees je hier. Anders gebruik je gewoon speculaaskruiden, die lijken er wel een beetje op.

 

Deze frozen pumpkin spice latte is heerlijk op een warme dag, je kunt er dus de hele zomer van genieten als je pompoenblokjes in de vriezer hebt liggen. Maar ik snap dat als het koud is, je liever van het warme drankje geniet.

 

Tips:

 

Maak van tevoren de pompoenblokjes* door een pompoen in blokjes te snijden en ongeveer een halfuurtje te roosteren in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat ze afkoelen en leg de blokjes dan in porties in de vriezer.

Als je een echte ijskoude pumpkin spice latte wilt maken, kan je eventueel de koffie in ijsblokjes invriezen.

In plaats van vanillesuiker** heb ik proteïnepoeder in de smaak vanille gebruikt.

 

 

Recept Frozen pumpkin spice latte: