Zeg je herfst dan zeg je pompoenen. En de topper van Starbucks in deze tijd is toch wel de Pumpkin spice latte. Dit drankje is super populair in Amerika en nu dus ook daarbuiten.
In Amerika kan je pompoenpuree kant-en-klaar in blik krijgen, ik heb het hier nog nooit gezien. En dat is misschien maar beter zo. Dit betekent wel dat je zelf pompoenpuree moet maken of dat je overgebleven gekookte pompoenblokjes hiervoor gebruikt. Ik heb die meestal wel in de vriezer liggen, altijd handig voor als je dit drankje wilt maken.

 

Als je speciaal pompoen hiervoor wil maken, doe dan het volgende: Snijd een pompoen doormidden, verwijder de pitten en zaadlijsten en smeer de snijkanten in met een beetje olie. Leg de pompoenhelften met de snijkanten op een bakblik (eventueel voorzien van bakpapier) en rooster de pompoen in ongeveer 45-60 minuten gaar in een hete oven (200˚C). Als de pompoen zacht geworden is, kan je het vruchtvlees eruit lepelen. Bewaar dit in de koelkast of de vriezer.
Van dit vruchtvlees kan je eventueel ook nog een heerlijke smoothie of soep maken natuurlijk, dus je roostert niet voor niets zo’n hele pompoen.

 

Als je geen pumpkin spice mix kunt vinden, gebruik dan speculaaskruiden.
Deze kruidenmixen lijken wel een beetje op elkaar.

 

Pompoensmoothie

 

Maak van de rest van de pompoen deze heerlijke pompoensmoothie.