Heerlijke zoete Paasrecepten

Heerlijke zoete Paasrecepten

Voordat je het weet staat het Paasweekend alweer voor de deur. En bij Pasen horen eieren en chocolade. Chocolade eieren, lammetjes en Paashazen, je wordt er elk jaar steeds vroeger mee doodgegooid in de winkels. Wil jij lekker uitpakken met Pasen, dan kunnen zoete versnaperingen daar niet aan ontbreken. Van eenvoudig te maken met de kids tot iets uitdagender, voor welk wat wils. Ben jij nog op zoek naar heerlijke zoete Paasrecepten, dan heb ik voor jullie heel veel lekkere inspiratie. Welke kies jij?

 

Heerlijke zoete Paasrecepten:

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes

Deze frisse citroen cheesecake is een no-bake cheesecake. Er komt dus geen oven aan te pas. Natuurlijk is deze cheesecake het hele jaar door lekker, maar door de chocolade eitjes erop is het een mooie Paastaart geworden.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Paascake met advocaat

De kleur van Pasen is toch wel geel en daarom past advocaat zo goed bij de Paasdagen.
Deze cake met advocaat is dan ook een ideale verwennerij met Pasen.
Ik heb voor dit recept een ganzenei gebruikt. Ganzeneieren doen het heel goed in een cake, ze zijn wat zoeter, romiger en intenser dan een kippenei en bevatten meer vet omdat de dooier zo groot is. Als je geen ganzenei kunt vinden, gebruik dan 3 gewone kippeneieren.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Koeken met dragee eitjes

Heerlijke grote koeken met dragee eitjes, een recept wat niet kan mislukken. Lekkere koeken die chewy van binnen zijn en een beetje krokant van buiten. Gevuld met chocoladestukjes en mini dragee eitjes. De BESTE chocoladetraktatie voor Pasen!

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Rocky Road met Paaseitjes

Deze rocky road is een lekkernij voor de Paasdagen. Maak hem als je veel gasten verwacht. Lekker bij de koffie of als nagerecht. Het ziet er spectaculair uit, maar is helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb van die leuke gekleurde dragee eitjes ervoor gebruikt, ik vond de kleuren zo schattig en ‘Paasachtig’.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Chocoladereep met dragee eitjes

Hoe leuk is het om voor de Paasdagen je eigen megagrote chocoladereep met dragee eitjes te maken. Maak dit voor je gezin of geef het aan iemand cadeau. Laat hem heel of breek het in stukken en pak het in een mooie folie.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Eivormige pavlova met advocaatroom

Een pavlova bestaat uit een meringue schuimbodem en kan gevuld worden met een roommengsel en/of fruit. Je kunt een hele grote pavlova maken of meerdere kleintjes. Ik heb speciaal voor de Paasdagen deze eivormige pavlova met advocaatroom gemaakt en hierop lekkere kleine dragee eitjes gelegd.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Ik ben gek op kokosmakronen en deze kan je heel makkelijk zelf maken. Omdat het bijna Pasen is heb ik deze keer samen met de kleinkinderen kokos vogelnestjes met eitjes gemaakt. Ze vonden het niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker. Smullen maar!

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Chocoladeganache met advocaatschuim

Deze keer een dessert en wat voor een. Serveer de ganache in kleine glaasjes want het is een super machtig, maar wel een heerlijk toetje. Leuk nagerecht voor de Paasdagen. Ik heb van die mooie dragee eitjes hiervoor gebruikt, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten (chocolade) eitjes gebruiken.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Paaslammetjes in de wei

Deze Paaslammetjes in de wei is zo’n leuke traktatie met de Paasdagen. Maak ze samen met de kinderen, dit vinden ze heel erg leuk om te doen.
Voeg naar wens zoveel poedersuiker toe als je wilt, proef tussendoor of het zoet genoeg is voor je.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Chocolade vogelnestjes met dragee eitjes

Ik had me voorgenomen om dit jaar geen Paasrecepten te maken, omdat er al zoveel op de site staan. Maar ja de kleinkinderen vinden het wel heel erg leuk om dit soort gerechtjes te maken met oma. Dus toch maar weer aan de slag gegaan met ze. Deze keer zijn het heerlijke
chocolade vogelnestjes met dragee eitjes geworden. Supermakkelijk te maken en je hebt er slechts drie ingrediënten voor nodig.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Cupcakes met dragee eitjes

De kleindochters waren weer te logeren en dan gaan we altijd bakken. En voor Pasen hebben wij cupcakes met dragee eitjes gemaakt. Die dragee eitjes vonden ze zo lekker, dat ik moest opletten dat ze al niet op waren voordat ze op de cupcakes kwamen.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Sneeuwster met karamel advocaat

Deze heerlijke traditionele Nederlandse taart hoort echt bij feestdagen zoals Kerst en Pasen en daarom staat hij ook bij de heerlijke zoete Paasrecepten. Het is een eenvoudige taart gemaakt van luchtig biscuit en gevuld met slagroom en advocaat. Ik heb er mijn draai aan gegeven en heb er een sneeuwster met karamel advocaat van gemaakt.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

Yoghurt custard toast met abrikozen

Omdat het bijna Pasen is, heb ik er mijn eigen twist aan gegeven en heb dit heerlijke recept voor yoghurt custard toast met abrikozen voor jullie bereid. Maak het als zoet ontbijt, brunch of lunch.
De zogenaamde custard is niets meer dan yoghurt gemengd met een eiwit en een zoetstof. Door de abrikozen en de witte custard, lijkt het net op een spiegelei. Ik had niets gezegd tegen mij man en die had een totale mind fuck. Hij dacht echt dat hij toast met spiegeleieren geserveerd kreeg, maar bij de eerste hap bleek het zoet te zijn.

 

Heerlijke zoete Paasrecepten

En hier vind je mijn heerlijke eierrecepten voor de Paasdagen.


Plaats een reactie

author
DoorHanneke de Jonge

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden