TikTok wordt niet meer alleen gebruikt om danspasjes te bekijken, maar het is nu ook de plek om inspiratie op te doen voor makkelijke recepten. Het zijn stuk voor stuk simpele recepten waarvoor je geen keukenprins(es) hoeft te zijn. Het nieuwste recept wat viral gaat is de custard toast. Toast met een yoghurtcustard erop en afgetopt met chocolade of fruit. Omdat het bijna Pasen is, heb ik er mijn eigen twist aan gegeven en heb dit heerlijke recept voor yoghurt custard toast met abrikozen voor jullie bereid. Maak het als zoet ontbijt, brunch of lunch.

 

Custard toast

 

Het is een te simpel recept, maar ik heb het toch maar even uitgeschreven voor jullie. De basis is dus toast, dit kan zijn van wit-, desem- of briochebrood. Omdat het een gerechtje voor de Paasdagen is, heb ik een briochebrood gebruikt. Je kunt natuurlijk sneetjes van een ander soort brood gebruiken.

 

De zogenaamde custard is niets meer dan yoghurt gemengd met een ei en een zoetstof. Ik heb lekkere dikke Griekse yoghurt genomen en omdat ik wilde dat de topping wit bleef, heb ik alleen het eiwit gebruikt. Dit heb ik eerst luchtig opgeklopt en daarna de yoghurt pas toegevoegd. Als zoetstof kan je suiker, suikervervanger, honing, maple syrup of agave gebruiken. Ik heb nu twee zakjes vanillesuiker gebruikt.

 

Door de abrikozen en de witte custard, lijkt het net op een spiegelei. Ik had niets gezegd tegen mij man en die had een totale mind fuck. Hij dacht echt dat hij toast met spiegeleieren geserveerd kreeg, maar bij de eerste hap bleek het zoet te zijn.

Yoghurt custard toast met abrikozen

Als je het hele ei gebruikt (dus met eigeel) en vanillesuiker, ontstaat er een soort custard op de toast. Vandaar de naam custard toast. Het brood hoef je niet van tevoren te roosteren, dit gebeurt al in de oven.

 

Het overgebleven eigeel heb ik de volgende dag gebruikt voor custard toast met halve Paaseitjes. Dan krijgt de ‘custard’ een mooie gele kleur en dat mag voor dit receptje met chocolade.

Yoghurt custard toast met abrikozen

Tips:

 

Als je het hele ei gebruikt, bak je de toast in ongeveer 12-15 minuten.

Je kunt dit ook in een airfryer bereiden, dan bak je het in ongeveer 4-5 minuten.

Je kunt allerlei soorten vers fruit gebruiken als topping zoals frambozen, blauwe bessen, aardbeien, nectarines of perziken. Of je topt het af met chocolade druppels.

Een paar voorbeelden van de TikTok receptjes zijn dalgona coffee, pasta chips, baked oats en feta pasta.

 

 

Recept Yoghurt custard toast met abrikozen: