Ik ben gek op kokosmakronen en deze kan je heel makkelijk zelf maken. Omdat het bijna Pasen is heb ik deze keer samen met de kleinkinderen Kokos vogelnestjes met dragee eitjes gemaakt. Ze vonden het niet alleen heel erg leuk om te maken, maar ook nog eens heel erg lekker. Smullen maar!

Kokos vogelnestjes met dragee eitjes

Kokosmakronen

 

Het recept voor de vogelnestjes is dus een basisrecept voor kokosmakronen. Omdat kokos en gecondenseerde melk al zoet zijn, hoef je er geen suiker meer aan toe te voegen. Voor extra smaak heb ik amandelessence door het beslag gemengd. Je kunt ook vanille, sinaasappel- of citroenrasp, of een andere smaak die jij lekker vindt, erdoor mengen.

 

Als je de eieren geklopt hebt en gemengd hebt met de kokosrasp, voeg er dan zoveel gecondenseerde melk toe tot je een stevig ‘beslag’ heb waar je ballen van kunt draaien.

 

Paasrecepten

 

Omdat ik al zoveel Paasrecepten op de site heb staan, had ik me dit jaar voorgenomen geen Paasrecepten meer te maken. Maar ja, toen de kleintjes hier waren ging het toch weer kriebelen om iets te maken. Ik heb ook deze Frisse citroen cheesecake met Paaseitjes met ze gemaakt.

 

Au-bain-marie*

 

Chocolade au-bain-marie smelten doe je door een pannetje met een klein beetje kokend water op laag vuur te zetten. Hierop zet je een kom waar de chocoladestukjes inzitten. De kom mag het water niet raken! Op deze manier smelt je op een lage temperatuur de chocolade. Door er daarna weer de rest van de chocolade doorheen te mengen, heet tempereren. Hierdoor wordt de chocolade goed hard als het afgekoeld is.
Je kunt er alles over lezen in mijn blog: Chocolade tempereren.

 

Het maakt niet uit of je voor dit recept pure, melk of witte chocolade gebruikt. Wat jij maar lekker vindt.
Houd er wel rekening mee dat witte chocolade moeilijk smelt!

 

 

Recept Kokos vogelnestjes met dragee eitjes: