Ben jij ook zo gek op radijsjes? Meestal eten we ze rauw, zo uit het vuistje of in dunne plakjes gesneden door een salade of op een boterham met kaas. Maar wist je dat je radijsjes ook warm kunt eten? Deze geroosterde radijsjes met knoflook is een super unieke manier om radijsjes eens anders te bereiden. Door het roosteren worden ze iets zoeter en minder pittig. Je kunt de geroosterde radijsjes warm, lauwwarm of zelfs koud eten, probeer het eens!

 

Radijsjes

 

Het radijsje is een knolgroente. Ze zijn er in diverse kleuren, maar meestal zijn ze rood in ons land. Die kleine rode bolletjes zijn niet alleen heel erg lekker, ze zijn ook nog eens supergezond. Zo bevatten ze heel veel vitamine C, antibacteriële eigenschappen en antioxidanten.

 

Radijsjes zijn het hele jaar door te koop. Koop wel radijsjes die mooi rood en hard zijn. Als het blad eraan zit, moet dit er fris en stevig uitzien. Het blad kan je ook eten, gebruik de jonge frisse blaadjes in een salade.

 

Door de radijsjes te roosteren in de oven (of in de pan), krijgen ze een hele andere smaak. Ze worden niet echt zacht en blijven nog wel een beetje knapperig. Manlief die helemaal niet van radijsjes houdt, heeft ervan zitten smullen. Gebruik zo veel of zo weinig knoflook als je wilt

.

En met slechts een paar ingrediënten, zet je een heerlijk bijgerecht op tafel. Lekker bij varkensvlees, kip of vis.
Als je ze koud serveert, dan kan je de blaadjes van de radijsjes erdoor mengen en serveer je het als een salade. Je zou er dan nog een dressing bij kunnen serveren, maar dat hoeft niet.
Maar als je toch een dressing erbij doet, dan zou ik er eentje uitzoeken in mijn blog saladedressings. Ik denk dat de yoghurtdressing er wel lekker bij zal zijn.

 

En ik heb nog een heerlijk recept met radijsjes voor jullie, namelijk deze Radijs tzaziki met pijnboompitjes. Probeer dat ook eens!

 

 

Recept Geroosterde radijsjes met knoflook: