Dit is een no-bake cheesecake met dulce de leche. Je hebt dus geen oven nodig voor dit goddelijk taartje, alleen maar de koelkast en geduld. Ik heb voor de zekerheid maar een kleine cheesecake gemaakt, want het is natuurlijk wel een caloriebommetje. Dus geef iedereen maar een klein stukje van dit machtige taartje.

 

Voor een lekkere crunch en extra smaak heb ik de cheesecake afgetopt met zalige honey salt roasted cashewnoten. Ik vond deze bij De Notenshop en ze lagen al een tijdje in een keukenkastje om gebruikt te worden. Nou ik kan je verklappen dat dit de perfecte topping is voor dit taartje.

 

Als je eenmaal dulce de leche gemaakt hebt, is deze cheesecake helemaal niet moeilijk te maken en kan ook eigenlijk niet mislukken. Laat hem alleen lang genoeg opstijven in de koelkast.
Natuurlijk kan je een grotere cheesecake maken, verdubbel dan de ingrediëntenlijst en gebruik een ronde springvorm van ongeveer 17 centimeter doorsnee.
Ik heb deze keer de bodem gemaakt Nizza karamel zeezout biscuits. Natuurlijk kan je de bodem ook maken van 100 gram digestives en boter.

 

Dulce de leche*

 

Dulce de leche is een karamelpasta wat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Daar zijn ze gek op karamel en op zoetigheid. Het wordt gemaakt van melk, suiker, vanille en bakpoeder. Dit wordt heel lang op laag vuur gekookt zodat er karamel ontstaat. Je kunt het gebruiken in taarten, ijs, nagerechten, koekjes of op brood.
Je kunt het heel eenvoudig zelf maken door blikjes gecondenseerde melk te laten koken in een grote pan met water. Ik heb gelijk maar een paar blikjes ingekookt, altijd lekker om op voorraad te hebben. Je kunt deze blikjes namelijk heel lang goed houden in de koelkast.
Als je het zelf niet wilt maken, kan je het vervangen door Bebogeen, dit lijkt erop.
De dulce de leche in deze cheesecake heb ik zelf gemaakt. Hoe jij dat ook kunt doen lees je hier.

 

 

Recept Cheesecake met dulce de leche: