Ik had eens kant-en-klare pulled pork gekocht bij mijn online slager. Dit omdat ik wel benieuwd was hiernaar. Natuurlijk is zelfgemaakte pulled pork het lekkerst, maar af en toe dient gemak de mens. Nou ik moet zeggen, dat deze smoked pulled pork erg lekker was. Je kunt er een broodje pulled pork van maken, maar ik heb er deze lekkere Enchilada’s met pulled pork van gemaakt.

 

Pulled pork

 

Ik heb al een heerlijke vegetarische Enchilada met vegetarische kip en groente op de site staan. Hoog tijd voor een nieuw recept. En wat voor een! Deze enchilada’s met pulled pork moet je proberen! Maak het van overgebleven pulled pork, of koop het bij de slager zoals ik gedaan hebt. Dit is heerlijke kant-en-klare smoked pulled pork. Bereid van een geweldige stuk varkensvlees door onze eigen pitmaster. De bereiding is door middel van de smoker tot stand gebracht. Ideaal voor dit gerecht of deze Mini taco tubs met pulled pork, Pizza met lekker veel pulled pork, Pittige pulled pork met tortillachips, Pulled pork lasagne of Cordita’s met pulled pork.

 

Enchilada’s

 

Een enchilada is een goed gevulde (maïs)tortilla die opgerold wordt. Deze gevulde en opgerolde tortilla’s doe je in een ovenschaal en bedek je met een tomatensaus en met geraspte cheddar kaas om vervolgens te laten gratineren in de oven. Enchilada komt van het Spaanse woord enchilar, wat decoreren (met chili) betekent.

 

Meestal worden enchilada’s gevuld met kippenvlees, maar je kunt ook kalkoen hiervoor gebruiken. Ik heb dus nu de pulled pork gebruikt. Er zijn zoveel manier om enchilada’s te maken, maar dit is toch wel een hele lekkere. En helemaal niet moeilijk te maken.
Je mengt de vullen met elkaar, rolt de tortilla’s op, doet er saus en kaas over en de oven doet het werk.

 

Enchilada saus*

 

Je kunt 2 potten kant-en-klare enchilada saus kopen, maar ik heb twee blikjes tomatenblokjes gemengd met 1 el uien-, knoflook-, koriander-, komijn- en gerookte paprikapoeder. Dit kan je eventueel nog fijner pureren met een staafmixer als je dat wilt. Breng verder nog op smaak met peper, zout – en eventueel nog chilivlokken als je van spicy houdt – en je hebt je eigen enchilada saus gemaakt.

 

 

Recept Enchilada’s met pulled pork: