Scones met blauwe bessen en citroen

Scones met blauwe bessen en citroen

Deze scones met blauwe bessen en citroen zijn lekker kruimelig en toch smeuïg en perfect voor ontbijt, brunch, theekransjes en nog veel meer! Het was alweer een tijd geleden dat ik scones gemaakt had en nu had ik er ineens zin in. Deze scones zitten boordevol sappige blauwe bessen en heerlijke citroen. Ze zijn boterachtig […]

Zwarte rijstbowl met kip en groenten

Zwarte rijstbowl met kip en groenten

Voed je lichaam met deze heerlijke zwarte rijstbowl met kip en groenten en een pittige tahindressing voor een perfecte en stevige lunch of diner. Het is zeker aanpasbaar op basis van wat je bij de hand hebt. Ik heb deze bowl namelijk gemaakt van overgebleven gegaarde kip en groenten. Je kunt het gerecht warm, lauwwarm […]

Pasta met gerookte zalm en citroen

Pasta met gerookte zalm en citroen

Een supersnel doordeweeks avondmaal is deze pasta met gerookte zalm en citroen en kappertjes. De scherpte van de kappertjes en citroen snijdt door de romigheid van de zalm en pasta. Gebruik tagliatelle, spaghetti, pappardelle of linguine. Dit recept is van Mary Berry en ik heb het een beetje aangepast.   Deze pasta met gerookte zalm […]

Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd

Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd

In de Foodybox herfst mocht ik o.a. Opperdoezer Ronde aardappeltjes en een potje Dijonmosterd van Marne ontvangen. Ik heb deze twee gecombineerd en er heerlijke Geroosterde Opperdoezer Ronde met mosterd van gemaakt. Deze makkelijke aardappeltjes zijn een heerlijk bijgerecht met niet teveel ingrediënten. Omdat het eenvoudig te bereiden is en verre van de gewone gebakken […]

ANZAC biscuits

De ANZAC biscuits hebben hun oorsprong in Australië en Nieuw-Zeeland. Tijdens de Eerste Wereldoorlog bakten vrouwen deze koekjes voor de soldaten en stuurden ze hiermee naar het front. De koekjes zijn zodanig gemaakt dat ze lang houdbaar zijn. De ANZAC is de afkorting voor: Australian and New Zealand Army Corps. Op 25 april is het […]

Zalmtartaar met zwarte knoflook

Zalmtartaar met zwarte knoflook

Ik heb toch een heerlijk en feestelijk voorgerechtje voor jullie. Deze zalmtartaar met zwarte knoflook is het perfecte gerechtje als je houdt van de smaak van verse zalm met de bijzondere smaak van zwarte knoflook. Dit smakelijke en gemakkelijke zalmrecept kan als voorgerecht worden geserveerd of op zichzelf worden genoten. Probeer dit eenvoudige en toch […]

Venkel met dragon salsa verde

Venkel met dragon salsa verde

Dit is een van de lekkerste manieren om venkel te bereiden. Gestoofde venkel is lekker zacht en heeft een zoetere smaak en is lichtbruin van kleur. Het is een lekker bijgerecht bij kip, vlees of vis. En het smaakt heerlijk met de pittige salsa verde. Maak deze venkel met dragon salsa verde snel en laat […]

Mosselen in citroen knoflooksaus

Mosselen in citroen knoflooksaus

Alle mosselfans, opgelet. Ik heb namelijk een heerlijk mosselrecept voor jullie. Deze mosselen in citroen knoflooksaus is weer eens een hele andere manier om mosselen te bereiden. Persoonlijk ben ik dol op mosselen en als we ze eten, kook ik het vaak in een wijn of bouillon. Ik bereid het gewoon met wat smaakmakers zoals […]

Wijting met citroen, olijven en kappertjes

Wijting met citroen, olijven en kappertjes

Je kunt heel goed een hele vis bereiden in een airfryer. Deze kleine wijtingen zijn in no-time gegaard in de airfryer. Deze Wijting met citroen, olijven en kappertjes is ideaal om te bereiden in de airfryer. Maak er een lekkere dressing bij met Italiaanse smaken. Mocht je liever filets gebruiken, vraag jouw visboer of hij […]

Scholfilets met bloemkoolcouscous

Scholfilets met bloemkoolcouscous

Scholfilets hebben een neutrale smaak, daarom is het lekker om deze vis op smaak te brengen met specerijen, ik heb nu beetje ras-el-hanout gebruikt. En bij de scholfilets heb ik een bloemkoolcouscous gemaakt. De bloemkoolcouscous heb ik op smaak gebracht met verse kruiden zoals dille en koriander en daardoor nog g pistachenoten en granaatappelpitjes gemengd. […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden