Steaksalade met aardappel en boontjes

Steaksalade met aardappel en boontjes

Ik had nog een lekker stuk gegrilde steak over van de barbecue. En dat vind ik helemaal niet erg, want hier kan ik altijd weer iets lekkers van maken. Zoals deze heerlijke steaksalade met aardappel en boontjes, een complete maaltijdsalade gemaakt van restjes. Want ja de aardappeltjes en boontjes lagen ook nog in de koelkast. […]

Broodje met Bulgogi speklapjes

Broodje met Bulgogi speklapjes

Bulgogi is een Koreaans pittig vleesgerecht, meestal gemaakt van rundvlees maar er wordt ook wel varkensvlees voor gebruikt. Het wordt niet voor niets vuurvlees genoemd, het is namelijk behoorlijk pikant. Ik heb met de saus een broodje met bulgogi speklapjes geworden. Een broodje waar jij je vingers bij aflikt, zo lekker! Deze speklapjes zijn ook […]

Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps

Roerbak garnalen met komkommer en sugar snaps

Een tijdje geleden mocht ik al een wok komkommer ontvangen en nu zag ik ze liggen bij mijn groenteboer op de markt. Toch maar eentje gekocht, want ik vond deze komkommer wel erg lekker. Die eerste wok komkommer heb ik gebakken en met zalm geserveerd. Nu wilde ik een Oosters gerecht ermee maken. Het is […]

Roergebakken palmkool met tahin

Roergebakken palmkool met tahin

Ik had een bos palmkool gekocht bij mijn groenteboer en wilde deze groente weer eens op een andere manier bereiden. Het is roergebakken palmkool met tahin, knoflook, komijn en harissa geworden. Hierdoor heb ik deze robuuste kool heerlijke Midden-Oosterse smaken meegegeven. Probeer het eens!   Palmkool   Cavolo Nero oftewel palmkool of zwarte kool is […]

Cordita’s gevuld met Picadillo vis

Cordita’s gevuld met Picadillo vis

Ik kwam deze foto’s tegen in mijn archief en toen bleek dat dit recept voor Cordita’s gevuld met Picadillo vis niet eens op de website stond. En dat is zonde, want het is een superlekker recept. Daarom heb ik het uitgeschreven voor jullie en snel geplaatst op de site. Als je niet van vis houdt, […]

Spinazie yoghurtdip

Spinazie yoghurtdip

De lekkerste recepten ontstaan soms uit restjes. Ik had te veel spinazie gekookt of eigenlijk geroerbakt en er bleef zowaar iets over. Normaal blijft er nooit groente over bij ons, maar omdat ik twee soorten groenten gemaakt had, deze keer wel. Wat doe je met zo’n klein beetje spinazie? Ik had ooit eens een spinazie […]

Kipgehaktballetjes in kokosmelk

Kipgehaktballetjes in kokosmelk

Dit is weer zo’n recept wat gemaakt werd van diverse producten die nog in de koelkast lagen. Ik had nog kipgehakt wat nodig gebruikt moest worden, een paar stukjes bloemkool en nog wat sugar snaps. Wat doe je ermee? Nou deze heerlijke kipgehaktballetjes in kokosmelk maken. Eerst wilde ik er een soort Aziatisch gerecht van […]

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Spruitjessalade met walnoten en cranberries

Ook al ben je geen liefhebber van spruitjes, deze spruitjessalade met walnoten en cranberries is te lekker om niet te proberen. De salade heeft heel veel smaak: heldere geraspte spruitjes, knapperige walnoten, het zoute van de Parmezaanse kaas en het zoete van de gedroogde cranberries en honing.   Spruitjes   Spruitjes, je houdt ervan of […]

Rockefeller oesters

Rockefeller oesters

Dit klassieke recept van de Rockefeller oesters komt oorspronkelijk uit Amerika. Het zou in 1889 ontstaan zijn in een restaurant in New Orleans. Het verhaal gaat dat ze daar toen escargots (slakjes) wilde bereiden, maar er waren geen slakken meer op voorraad. Toen hebben ze maar oesters uit de koelkast gehaald. Omdat het een ‘rijk’ […]

Kabeljauw met spek en bietensalade

Kabeljauw met spek en bietensalade

Als je gek bent op vis, maar je bereid het nooit thuis omdat je bang bent dat het niet lukt, dan heb ik een makkelijk recept voor jou. Deze kabeljauw met spek en bietensalade is niet moeilijk te maken, iedereen het kan en de vis kan bijna niet mislukken. Probeer het eens!   Kabeljauw   […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden