Pff, wat is het warm hè? Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik heb geen zin om lang in die warme keuken te staan. Daarom maak ik vandaag een makkelijk gerecht, waarbij alleen maar de paste gekookt hoeft te worden. De rest is wat snijwerk en je hebt een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst voor een warme dag. Probeer deze heerlijke pastasalade met surimi en rivierkreeftjes als je geen zin hebt om lang te koken.

 

Pastasalades

 

Ik ben gek op salades, of het nu maaltijdsalades, pastasalades of een simpele salade voor de lunch is. Pastasalades zijn meestal wel lekker vullend en daarom ideaal als avondmaaltijd. Vooral als het warm is.
Je kunt de pasta eventueel al ’s morgens koken, dan afgieten en afspoelen met koud water. Meng er olijfolie doorheen, zodat het niet aan elkaar gaat plakken.
Of je maakt de salade al in z’n geheel van tevoren klaar en zet het in de koelkast. Haal het wel een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, zodat het niet te koud is.

 

Pastasoorten

 

Je kunt diverse pastasoorten gebruiken voor deze pastasalade. Kijk wat je nog hebt liggen en gebruikt dit dan. Ik heb nu detalini pasta gebruikt, dit zijn kleine holle buisjes. Maar
Fusilli, farfalle, penne, macaroni en/of orzo pasta kan je ook heel goed gebruiken voor een salade.

 

Schaaldieren

 

Het lekkerst is natuurlijk om echte krab te gebruiken, maar dan wordt het wel een hele exclusieve en dure salade. Ik heb surimi sticks (imitatiekrab) gebruikt en dat is prima voor zo’n gerecht. Daarbij nog lekkere rivierkreeftjes, maar garnaaltjes kan ook.

 

Groenten

 

Ik heb nu komkommer, wortel en erwtjes in de salade verwerkt. Dit omdat ik het nog in de koelkast had liggen en omdat het goed samengaat met de vis. Je kunt ook nog gegrilde paprika, courgette, venkel en/of bleekselderij gebruiken.
De lente-ui en dille geven verder lekker veel smaak aan het gerecht.

 

Tips:

 

Ben jij ook zo gek op pastasalades? Dan heb ik nog veel meer recepten voor jou. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze:

 

Pasta en eiersalade
Pasta salade met mosselen en artisjok
Pastasalade met rode bietjes en blauwe kaas
Ratatouille pastasalade
Niçoise pasta salade met tonijn
Mexicaanse pasta en maïs salade

 

 

Recept Pastasalade met surimi en rivierkreeftjes: