Mijn man’s zoon is een echte barbecue fanaat, dus dit laat ik lekker geheel aan hem over. Hij vroeg mij wat ik qua barbecue nog niet op de site staan, nou uh heel veel dus nog niet. Dan beginnen we maar met de spareribs, zei hij. Dus we gingen Spareribs van de barbecue maken. Nu zijn er heel veel spareribs recepten en dit is de zijne.

Spareribs van de barbecue

 

Spareribs

 

Nu bestaan er verschillende soorten spareribs zoals bijvoorbeeld de baby back ribs, maar ik heb de USA St Louis style ribs besteld bij mijn online slager.
Deze ribs zijn gesneden op de Amerikaanse manier, wat betekent dat ze mooi recht zijn en lekker veel vlees hebben.

Spareribs van de barbecue

Roderick heeft al zoveel keer spareribs bereid voor ons op zijn mooie grote barbecue, dat je hem wel de spareribs master kunt noemen. Daarom zet ik hem in de spotlight met zijn recept. Hopelijk volgen er nog veel meer barbecue recepten van zijn hand. Dit recept van Brisket is ook van hem.
Deze spareribs zijn een beetje zoet en een beetje pittig, precies zoals wij ze lekker vinden.

 

Voordat je de spareribs gaat bereiden, ontvlies je ze eerst. Steek een mes of schroevendraaier tussen het vlies en het bot. Wrik dit heen en weer zodat het vlies iets loskomt. Trek het vlies er dan in een keer van af.

 

De klassieke 3-2-1 methode

 

Spareribs worden veel bereid op de barbecue en Roderick heeft deze gemaakt volgens de 3-2-1 methode. Dit betekent 3 uur plus 2 uur plus 1 uur, maakt zes uur. Zo lang hebben de spareribs op de barbecue gelegen. En deze dikke spareribs hebben die tijd ook nodig om lekker gaar te worden. Gebruik je baby back ribs, dan kan je de tijd verkorten.

 

Allereerst voorzie je de spareribs van jouw favoriete rub.
Doe een beetje olie op het vlees en wrijf dit goed in, op deze manier plakken de kruiden goed en kleuren ze mooi goudbruin.

Spareribs van de barbecue

Om de spareribs een echte rooksmaak mee te geven, ga je ze eerst drie uur roken.
Dan pak je ze in aluminiumfolie en laat je ze je ze twee uur garen op de barbecue. In het aluminium pakketje schenk je eerst nog wat appelsap. De zuren in de appelsap zorgen ervoor dat het vlees lekker mals wordt.
Nu open je de aluminiumpakketjes en lak je de spareribs af met jouw favoriete barbecuesaus. Dit doe je elk kwartier en een uur lang. Hierdoor krijg je die lekkere sticky spareribs.

 

Wat eten we erbij:

 

Een koolsalade is altijd lekker bij spareribs. Je kunt er ook zelfgemaakte frieten,
BBQ aardappels met rozemarijn en knoflook, Pittige salsa van maïs, lente-ui en oude kaas en/of een frisse groene salade bij serveren. Eigenlijk hoef je er geen saus bij te serveren, maar wil je dat toch doen maak dan deze heerlijke Aioli. Stokbroodje erbij en smullen maar!

 

Benodigdheden:

kruiskopschroevendraaier
BBQ voor indirect grillen
3 handjes appelhoutsnippers, geweekt in water
kernthermometer
kwastje
aluminiumfolie
sprayflesje

 

Spareribs van de barbecue