Eén keer per week probeert mijn man te koken, met de nadruk op probeert. Elke week verzint hij een ander recept en deze keer was het een Philly cheese steak pizza. Omdat hij 26 jaar in de USA gewoond heeft, komen er natuurlijk regelmatig Amerikaanse gerechten voorbij. Hij was gek op de Philly cheese steak sandwich, maar heeft daar nu een pizza van gemaakt. Superlekker natuurlijk!

 

Philly cheese steak pizza

 

Beleg de met kaas gebakken pizza met gegrilde steakplakjes en de gebakken ui en groene paprika. Deze snelle combinatie biedt de geweldige smaak van de traditionele sandwich, maar dan op een leuke nieuwe manier. Deze Philly cheese steak pizza is kaasachtig, vlezig, echte comfortfood op zijn meest verslavende manier. Het begint met het beleggen van pizzadeeg met lekker veel kaas, deze bak je zo in de oven. Daarop gaat een sappige gebakken steak, groene paprika en uien. Het is heerlijk als feestmaaltijd of gewoon lekker op elke avond van de week. Bereid je voor om verliefd te worden op je nieuwe favoriete manier om Philly cheese steak te eten!

 

Hij verlangde zo naar deze vlezige kaassandwich dat en dit is de enige manier om dit eetgenot nog lekkerder te maken! Maak er Philly cheese steak pizza van!
Het grillen van de steak, en het bakken van de uien en paprika’s duurt slechts ongeveer 5 minuten. In de tussentijd kan je de pizza bakken in de oven en dan beleggen met het vlees en groente. Dat maakt deze pizza tot het ultieme snelle, gemakkelijke en superlekkere avondeten.

 

Steak

 

Welk soort steak of biefstuk je gebruikt voor deze pizza maakt niet zoveel uit. Wij hebben nu een bavette genomen, maar ribeye (dit is eigenlijk het traditionele stuk rundvlees is voor Philly cheese steak) of een andere sappige steak is ook goed.

 

Pizzabodem*

 

Je kunt het pizzadeeg zelf maken, of je koop kant-en-klaar pizzadeeg of een pizzabodem. Wel zonder tomatensaus graag!

 

Kaas

 

Er zijn een paar verschillende kazen die worden gebruikt voor Philly cheese steak: provolone, mozzarella, cheddar of een andere lekker smeltkaas is ook goed.
En vrienden, te veel kaas op je pizza bestaat niet. We houden van geraspte mozzarella, maar provolone, of zelfs een Italiaanse kaas mix, zou ook heerlijk zijn. Gebruik wat je maar wilt!

In plaats van de tomatensaus, hebben wij nu de pizza eerst besmeerd met verse roomkaas waarin knoflook door gemengd is.

 

Groenten

 

Voor de groenten hebben ui en groene paprika’s gebruikt. Je kunt ook nog in plakjes gesneden champignons erop doen. We hebben een verdeeld huishouden als het om de beste pizza gaat. Ik maak me graag hard voor de groenten en bij manlief draait helemaal om het vlees. Maar ik weet zeker dat dit geen verrassing is, aangezien dit waarschijnlijk in de meeste huishoudens het geval is. Je kunt de uien en paprika rauw op de pizza doen, maar wij hebben het gebakken en de pizza daar later mee belegd.

 

 

Recept Philly cheese steak pizza: