In de foodybox van Kroon op het werk zat een zakje Grozette Cheese Sensation Nacho. Daar moest ik natuurlijk een lekkere schaal nachos mee maken. Maar ik had nog een zalmfilet in de koelkast liggen, die eigenlijk wel gegeten moest worden. Het is dus nachos met kaas en blackened zalm geworden. Tjonge wat was dat […]
Zondag Vaderdag, tijd voor dude food. Het Amerikaans broodje Sloppy Joe is een sandwichrecept met gehakt, uien en tomatensaus, geserveerd op een broodje. Het eten van dit broodje wordt een geklieder, maar het is wel ontzettend lekker! Je kunt diverse Amerikaanse recepten op de site vinden. Dat komt omdat mijn man 26 jaar in Amerika […]
Als je nog wat pulled pork hebt overgehouden, maak er dan deze Pizza met lekker veel pulled pork van. Omdat er zoveel topping op deze pizza’s zit, is een halve pizza per persoon voldoende. Maar ja het is natuurlijk wel ontzettend lekker, nou vooruit dan maar eet maar een hele pizza dan. Dude food ten […]
Fritters zijn in olie gebakken platte koekjes gemaakt van een beslag bestaande uit eieren en bloem met daarin groente, vis of vlees. Je kunt hiervoor van alles gebruiken zoals bijvoorbeeld maïs (maïskoekjes of fritters) vis zoals de bekende fishcakes of zelfs vruchten zoals appel (appelbeignets). Bak ze in een koekenpan in een laag hete zonnebloemolie. […]
Asperges en eieren zijn een klassieke combinatie. Serveer eens gegrilde asperges met roerei en gerookte zalm. Je kunt hiervoor groene of witte asperges gebruiken. Als je witte asperges gebruikt dan moet je deze eerst even schillen voordat je ze blancheert. Maak de porties kleiner en je hebt een leuk voorgerecht. Of maak je liever […]
Ik had nog een Turks brood liggen die eigenlijk wel op moest en heb er deze heerlijke Turks brood pizza met gegrilde groenten van gemaakt. Het brood vormt een lekkere pizzabodem en je kunt vele monden vullen. Als er nog wat overblijft kan je het de volgende dag als lunch meenemen. Ook koud is deze […]
Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit een patatje kapsalon van een snackbar gegeten heb, maar ik vind het wel leuk om dit soort gerechten thuis te maken en er eventueel een iets gezondere versie van te maken. Mijn versie is deze vegetarische kapsalon met zoete aardappelfrites geworden en ik kan je verklappen dat […]
Aardpeer is een knolgewas met een zachte, zoete smaak. Ze is familie van de zonnebloem. In Frankrijk noemt men de knollen ‘topinambour’, in Engeland ‘Jerusalem artichoc’. Het aroma doet een beetje aan artisjok denken.De smaak van aardpeer is tamelijk bijzonder en kan een etentje aardig opfleuren. Probeer ze eens in deze Aardpeer gratin. Let er bij […]