Nou ik heb toch een heerlijk pizza recept voor jullie. Deze vegetarische kebab pizza ging er goed in bij ons en ik denk dat jullie en de kids dit ook lekker gaan vinden. De pizza is gemaakt van duurzaam geproduceerde kebab op basis van knolselderij. En ik ga je verklappen dat niemand kan proeven dat dit geen vlees is.

 

Vegetarisch

 

Wij gaan steeds meer vegetarisch dus minder vlees eten. Nu ben ik niet zo’n liefhebber van de meeste vleesvervangers die in de supermarkt liggen, maar deze vegetarische kebab* van Karma is toch wel heel erg lekker. En het voordeel hiervan is dat je het niet van tevoren hoeft te bakken, maar rechtstreeks op de pizza verwerken kunt.
Ik had een groot pakket van deze kebab ontvangen en heb dit al gebruikt in de heerlijke pizzabroodjes die bij het pakket zaten, samen met een te lekkere knoflooksaus. En een deel had ik gebruikt in deze zalige Vegetarische shoarma bowl. En de rest op deze gruwelijk lekkere pizza. De pizza is zo rijkelijk belegd dat het voldoende is voor vier personen. Tenzij jullie hele grote eters zijn (haha).

 

Ik heb ongeveer 450 vegetarische recepten op de site staan, van ontbijt, lunch tot avondeten. En natuurlijk ook lekkere vegetarische snacks, salades en soepen. Keuze genoeg zou ik zo denken. Zoek ze maar op onder de Categorie Vegetarisch en je hebt ze allemaal te pakken. Zo heb ik bijvoorbeeld een recept voor Enchilada’s met vegetarische kip, een Piadina gevuld met groente en kaas, een BBQ Sloppy Joe gemaakt van pulled oats of een vegetarische Nasi met pittige tofu. Te veel om op te noemen eigenlijk, bekijk zelf maar of er iets tussen zit voor jou.

 

Tips:

 

Ik heb een rol vers pizzadeeg bij mijn supermarkt gekocht. Dit is zonder een potje tomatensaus want dat heb je ook niet nodig voor dit recept.
Door de pizza helemaal onder in de oven te bakken, krijg je een krokante bodem.
Mocht je niet van koriander houden, vervang het dan door lente-ui.

 

 

Recept Vegetarische kebab pizza: