Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij de Culipers lunch omdat ik verkouden was. Wel was de firma Karma Shoarma zo lief om mij toch een vegetarisch shoarma pakket op te sturen die tijdens deze lunch gepresenteerd werd. Het doosje was superzwaar, bleek er een kilo vegetarische shoarmareepjes in te zitten. Daarbij een heerlijke knoflooksaus en megagrote pitabroodjes. Nou allereerst natuurlijk genoten van een pitabroodje shoarma en de rest in de vriezer bewaard. Van een tweede portie heb ik deze heerlijke vegetarische shoarma bowl gemaakt en ook dat was ook een super combi.

 

Karma Shoarma*

 

Deze lekkerste veganistische shoarma is 100% plantaardig gemaakt van granen en groenten van Hollandse bodem. Chef Pascal Labrie werd twee jaar geleden gevraagd om voor de Lowlands een ultieme, duurzame en future proof festival snack te creëren. Zo is Karma Shoarma ontstaan, lokaal gemaakt van knolselderij. De lekkerste plant based shoarma met een heerlijke 100% vegan knoflooksaus en in steenoven gebakken spelt pita’s. Dit moet je proberen. Een shoarma waarbij de doorgewinterde carnivoor het vlees echt niet zal missen.
Let The Karma Be With You!

 

Behalve in een pitabroodje, is deze vegan shoarma natuurlijk ook heel geschikt om er andere gerechten van te maken zoals deze vegetarische bowl. Een goed gevulde en verantwoorde bowl, die ook nog eens makkelijk en snel te maken is. Comfort food voor een doordeweekse dag, dat willen we toch allemaal?

 

Ik heb de bowl gemaakt met orzo pasta. Deze pasta lijkt een beetje op rijst, ik vind het een heerlijke pastasoort. Maar je kunt het natuurlijk ook met rijst, bloemkoolrijst, bulgur, couscous of quinoa maken. Wat jij maar lekker vindt.

 

Als groente heb ik spinazie, paddenstoeltjes, bietjes, avocado en ingelegde rode ui genomen. Ook hier geldt; neem de groenten die jou lekker lijken. Je kunt paprika, peultjes, shiitake paddenstoelen, broccoli, plakjes gegrilde courgette en alle soorten rauwkost erin verwerken.

 

Tips:

 

Als je de knoflooksaus zelf wilt maken, neem dan 2 eetlepels Griekse yoghurt, 1 eetlepel goede mayonaise, 1 of 2 teentje(s) knoflook en meng dit met elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Het recept van de ingelegde rode ui** vind je hier.

 

 

Recept Vegetarische shoarma bowl: