Gele bietensoep met ras-el-hanout

Gele bietensoep met ras-el-hanout

Elk seizoen heeft zo zijn charme. Nu de herfst aanbreekt liggen die lekkere herfstgroenten weer in de groentewinkels. Pompoenen, pastinaken, gekleurde bietjes en wortelen. Heerlijk, ik ben er gek op. Van die prachtige gekleurde bieten kan je natuurlijk een mooie salade maken, maar ik heb deze keer alleen de gele bietjes gekozen en daarvan deze […]

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Palmkool en paddenstoeltjes met hummus

Ik mocht biologische palmkool uit onze mooie Flevopolder ontvangen. De eerste van het seizoen. Daar wilde ik iets bijzonders van maken en dat is gelukt met dit recept. Deze palmkool en paddenstoeltjes met hummus kan je warm, lauwwarm en zelfs koud eten. Wij hebben het koud gegeten want het was onverwacht een mooie warme nazomerse […]

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Misosoep met vegetarische kipstukjes

Een gezonde Japanse misosoep is super eenvoudig om zelf te maken. Deze Misosoep met vegetarische kipstukjes is heerlijk als lunch of als avondmaaltijd. Hoewel de soep in Japan eigenlijk als ontbijt gegeten wordt, zie ik het ons niet doen. Of zou jij wel soep ’s morgens vroeg nuttigen?   Misosoep   De Japanse misosoep kan […]

Spaghetti met Jerk garnalen

Spaghetti met Jerk garnalen

In een foodybox mocht in volkoren spaghetti en een bakje Paturain Cuisine ontvangen. Nu had ik nog grote garnalen in de vriezer en beukenzwammetjes in de koelkast liggen, dus de combinatie was snel gemaakt. De kruidensaus is op zich al heel lekker om zo te gebruiken, maar ik het er een Jamaicaanse twist aan gegeven. […]

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Kipkarbonades met knoflook en paddenstoeltjes

Boer Karin van de Polderkip en Polderknoflook liet mij weten dat ze in nieuw product hadden, namelijk knoflookpoeder gemaakt van hun rode knoflook. Of ik dit proberen wilde. Natuurlijk wil ik dit proberen, wij zijn immers gek op knoflook! Dus op een vrijdagmiddag – als haar winkeltje open is – naar het buitengebied gereden en […]

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Aziatische eendenborst met zoete aardappel

Ik heb een heel bijzonder gerecht voor jullie om te maken met de Kerstdagen. Deze feestelijke Aziatische eendenborst met zoete aardappel is weer eens iets heel anders om te serveren op een speciaal etentje. Het is even een klusje, maar dan serveer je wel iets bijzonders. En het goede nieuws is dat je het meeste […]

Tartaar van rode biet

Tartaar van rode biet

Serveer eens tijdens een speciaal etentje thuis een tartaar van rode biet in plaats van een runder tartaar. Erg fijn om te serveren als je vegetariërs of zelfs veganisten aan tafel hebt. Je bereid alles ver van tevoren en op de avond zelf hoef je alleen maar het tartaartje samen te stellen. Hoe fijn is […]

Vegetarische shoarma bowl

Vegetarische shoarma bowl

Helaas kon ik niet aanwezig zijn bij de Culipers lunch omdat ik verkouden was. Wel was de firma Karma Shoarma zo lief om mij toch een vegetarisch shoarma pakket op te sturen die tijdens deze lunch gepresenteerd werd. Het doosje was superzwaar, bleek er een kilo vegetarische shoarmareepjes in te zitten. Daarbij een heerlijke knoflooksaus […]

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Salade met biet, forel en paddenstoeltjes

Ja geloof het of niet, maar deze prachtige salade is ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat daar nog in ligt. ’s Middags eet ik soms een boterham, maar vaak een salade of een soep gemaakt van groenten. Die soep maak ik trouwens ook vaak van restjes groenten die ik nog […]

Spelt met asperges en avocado

Spelt met asperges en avocado

Deze keer heb ik de speltkorrels uit de lokale foodbox van Flevournl op een andere manier gecombineerd. Het is Spelt met asperges en avocado geworden met daarbij een heerlijke sesamsaus. Lokaal meats east op dit bord met lekkers.   De producten uit de lokale foodbox die ik gebruikt heb voor dit gerecht zijn: Speltkorrels en […]

Copyright 2021 Culinea.nl - alle rechten voorbehouden